Svirka u petak

Mirna Škrgatić koncertom promovira svoj drugi album: ‘Posljednji trend‘ u Tvornici kulture

Koncertna promocija ‘Posljednji trend‘ riječke kantautorice Mirne Škrgatić najavljena je za 8. listopada u Tvornici kulture.

Kada se prvi put pojavila na glazbenoj sceni MIRNA je kroz svoj debi album “Snovi” gazila dobro utabanim stazama radiofoničnog popa, a sam album izbacio je zapažene singlove "Snovi", "Odvedi me", "Tvoja laž", "Sami", "Nisi sam"

Kada je došlo vrijeme za drugu ploču, odlučila je napraviti u-turn u malo težu, prljaviju stranu pop/rocka te raštimanog garagea zvuka. U novim pjesmama čuje se nešto rockabillyja, malo hippie prizvuka, blues i cow punka, surfa, njenih idola poput Kinksa ili nešto mračnijih Velvet Undergrounda te općenito 60’s i 70’s utjecaja koji je na nju prenio otac, također glazbenik. Osim toga, novi album nosi i eho snažnih garage žena poput Holly Golightly, Best Coast, Ex Hex, Sleater-Kinney i Courtney Barnett.

Pogledajte video

'Žešći zvuk rocka došao mi je prirodno, u toj se glazbi osjećam najugodnije i kao doma.'

Kako bi ulovila željeni zvuk oko kojeg će snimiti novi album, za pitanje produkcije angažiran je jedan od najtraženijih producenata mlađe generacije - Mark Mrakovčić koji je isporučio sjajan posao, mnogo distorziranih vokala i glasnih gitara.

Čitajte i: Mirna Škrgatić novim spotom pomaknula granice! Prikazala je potpunu ‘drag queen‘ transformaciju

Poziv na izlazak

Svih dvaneaest pjesama Mirna je napisala sama, a njihove su teme intimne i prate unutarnje stanje kantautorice koje je određeno aktualnim trenutkom. Neke od njih, direktno se obraćaju društvu odnosno vremenu u kojem živimo, neke su mračnije dok druge pozivaju na zabavu i veselje kao u posljednjem skinutom singlu “Idemo van”.

Pogledajte video

Uz spomenuti “Idemo van”, album je iznio još četiri singla “Draga moja” (feat. Ivana Kindl), “Usne grizem”, “Strašila” i naslovni “Posljednji trend”. Posljednji trend objavila je Croatia Records, a osim u web-shopu i shopu, možete ga naći i slušati na svim streaming servisima od Deezera do Spotifyja i YouTubea.

Koncertna promocija "Posljednji trend" održat će se u petak 8. listopada u Tvornici kulture u petak 8. listopada s početkom u 21 sat. Ulaz je bestplatan, ali zato obavezno morate predočiti C-ovid putovnicu ili negativan PCR testa.

Linker
19. travanj 2024 21:11