Livio Andrijić
trio fantastikus

Najslađi kutak Zagreb Burger festivala: Probali smo Unicorn shake o kojem svi pričaju

Odlazak na Zagreb Burger Festival na Strossmayerovom trgu najbolja je ideja ovih dana i zadatak u kojem sam stvarno uživala. Mirisi su neodoljivi, gladni ste čim tamo stignete, a ima i iznenađenja koja vas vraćaju u djetinjstvo poput neodoljivog shakea koji je svojom fotogeničnošću osvojio Instagram.

"Gospođo, ne brinite za kalorije, to možete potrošiti u jednoj noći", smiju se u glas i posjetitelji i djelatnici na štandu poznatog restorana RougeMarine na Zagreb Burger Festivalu gdje je krenuo nenadani stand-up. Na njihovom štandu posebna je gužva zbog Unicorn shakeova gdje gospodin Jasenko diplomatski ne želi odgovoriti na pitanje koliko njihov čarobni napitak ima kalorija. O tome, tvrdi, ne treba brinuti, a najdraži su mu kupci djeca koja ne brinu o takvim (su)ludim pitanjima.

Livio Andrijić

Čuvši da ima i slatka priča na Zagreb Burger Festivalu, morala sam taj čudesni kalorijski napitak popiti s nogu. "Ljeto je gotovo, gospođo, nemojte se brinuti", govori glasno gospodin Jasenko Agović nabrajajući sastojke: mlijeko, sladoled, šlag, čokoladne mrvice, slatke mrvice, mrvice od kakaa, karamelizirane vrhove i slatke pjenice.

Livio Andrijić

Livio Andrijić


Livio Andrijić


Proizvodi su to RougeMarinove slastičarnice pod vodstvom vlasnika i direktora master chefa Marina Medaka.

"Djeca su hipnotizirana kad vide ovo i najbolji su klijenti. Na našu ponudu svi reagiraju. I dečki to naručuju, maminih sinova uvijek ima.", smiju se na štandu, a ja se ozbiljno prihvaćam zadatka testiranja izgledom najslađeg shakea u gradu. On je napravljen posebno za ovaj događaj, a odmah je osvojio svojim izgledom, zbog čega je postao i glavni favorit za Instagram fotke.

Nakon kušanja mogu zaključiti da je shake stvarno kul. Bez botoksa sam se pretvorila u djevojčicu jer me već pogled na Unicorn shake potpuno razveselio. Iako izgleda slatko, nije preslatko i nećete pogriješiti ako probate. S obzirom na to da je prije toga na meniju bio hamburger, večera nakon ovog nije dolazila u obzir. Probati ovo piće je stvarno doživljaj.

Unicorn, Milk shake i Shake od karamele postat će vaši najbolji prijatelji. Pa, živjeli!

Linker
18. travanj 2024 21:12