INSPIRIRANO BESTSELLEROM

Nakon ‘Malih laži‘ na stiže ‘Devet potpunih neznanaca‘: I ovu seriju ćete obožavati zbog Oskarovke Nicole Kidman

Nastala po istoimenoj knjizi australske autorice Liane Moriarty, serija ‘Devet potpunih neznanaca‘ na male ekrane stiže 18. kolovoza. Glavnu ulogu ima glumica Nicole Kidman koja glumi ekscentričnu voditeljicu spa centra s upitnim metodama ‘liječenja‘.

Ovako je to otprilike izgledalo - tražila sam koju ću sljedeću knjigu pročitati i na Instagramu književnog kluba glumice i producentice Reese Whiterspoon naišla na preporuku za "Male laži" australske autorice Liane Moriarty. Iako sam je čitala na engleskom jeziku, svidjela mi se lakoća pisanja, isprepletenost životnih priča tri snažne žene zbog čega sam u svega nekoliko dana, uz posao i ostale obaveze, pročitala knjigu uz koju mi se nije prispavalo niti u jednom trenutku. To me motiviralo da pogledam i njezinu ekranizaciju u produkciji glumice Reese Whiterspoon i HBO-a koja u dramskoj seriji ima jednu od glavnih uloga. Emitirana je u dvije sezone, ima 14 epizoda, a okupila je pravu glumačku kremu - Oskarovke Nicole Kidman, Meryl Streep i Lauru Dern.

image
Meryl Streep, Shailene Woodley, Reese Witherspoon, Nicole Kidman i Laura Dern - glumice serije 'Male laži'.
CURTIS/STARPIX FOR HBO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ta serija je 2017. godine uz "Sluškinjinu priču” osvojila najviše Emmy nagrada, a to se očekuje i od nove serije "Devet potpunih neznanaca" također nastale po istoimenoj knjizi Liane Moriarty. Projekt je ponovno preuzela produkcijska kuća poznate glumice koja obožava ekranizirati knjige koje pročita. I opet u glavnoj ulozi pojavljuje se Nicole Kidman, a ovdje glumi ekscentričnu voditeljicu spa centra, poznatu po upitnim metodama kojima liječi svoje pacijente. Nakon knjige "Male laži", "Devet potpunih neznanaca" bili su sljedeći na mojoj listi za čitanje, no bit ću subjektivna, više me se dojmila osobna priča tri snažne žene.

image
Nicole Kidman glumi voditeljicu spa centra.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Ekranizacija knjige autorice Liane Moriarty

U knjizi, koju prati i serija, njih devetero došlo je s istim ciljem - iscijeliti rane, odmoriti dušu i pritom zaboraviti na sve probleme koji ih okružuju u stvarnom svijetu. Idealni eskapizam s kojim se u današnje vrijeme mnogi mogu poistovijetiti budući da se nalazimo u jednom od najtežih razdoblja, globalno gledajući.

image
Devet potpunih neznanaca
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

"Dobrodošli u Tranquillum House. Ozdravit ćemo vas. Došli ste ovdje kako bismo vas iscijelili. Ovo će biti divno putovanje... ponekad će biti nelagodno. Nemate se čega bojati. Sad ste moji i vi želite biti moji“, riječi su koje izgovara Nicole Kidman, odnosno Masha Dmitrichenko, kontroverzna voditeljica centra. U knjizi kroz njezinu osobnu priču upoznajemo i životne situacije ostalih devet pacijenata, a metode kojima su podvrgnuti dovest će ih do pobune protiv voditeljice. Hoće li Masha uspjeti pacijente održati na okupu, koja je njezina uloga u svemu tome te hoće li ova serija nadmašiti popularnost i uspjeh "Malih laži" - ne preostaje nam ništa drugo nego pričekati do 18. kolovoza.

Linker
15. travanj 2024 18:02