Profimedia, Landmark
NA KRILIMA SERIJE

Nakon više od 30 godina stiže nastavak intrigantne 'Sluškinjine priče'

Na krilima velikog uspjeha ekranizacije romana 'Sluškinjina priča', autorica Margaret Atwood odlučila je napisati nastavak – više od 30 godina nakon što je knjiga objavljena.

Na krilima velikog uspjeha ekranizacije romana 'Sluškinjina priča', autorica Margaret Atwood odlučila je napisati nastavak – više od 30 godina nakon što je knjiga objavljena.

Obožavatelji lika i djela kanadske spisateljice Margaret Atwood, ali i oni koje je hit serija "Sluškinjina priča" ostavljala bez daha posljednje dvije godine, bit će oduševljeni potvrdom da novi roman stiže u rujnu iduće godine. Radnja priče pod nazivom "The Testaments" odvijat će se 15 godina nakon što je "Sluškinjina priča" završila, a pratit će tri ženska lika.

Radnja distopijskog romana "Sluškinjina priča" smještena je u teokratskoj diktaturi Gilead, a roman koji je napisan prije više od 30 godina ponovno se našao u centru pozornosti zahvaljujući ekranizaciji televizijske kuće HBO u kojoj je glavnu ulogu tumačila Elizabeth Moss.

Los Angeles.CA.USA.  Elisabeth Moss in ©HULU TV series, The Handmaid's Tale  (TV) (2017) S1E2
Creator:Bruce Miller
Source:Margaret Atwood's novel with the same title
Plot:Set in the near future, a fundamentalist Christian state of Gilead has created a biblical law version of the former USA. Women's rights have been removed by the the new patriarchy. Some have been selected to breed new warriors to defend the state, the handmaidens as the fertility rates have fallen dramatically due to pollution., Image: 334945841, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Landmark
Profimedia, Landmark
U seriji "Sluškinjina priča" tumači lik Offred

Nakon napete prve i druge sezone, u kojima su gledatelji pronašli i neke poveznice sa sadašnjim stanjem u društvu, napeto se očekuje treća sezona serije, a sada i nova knjiga. Kako je serija prestala pratiti knjigu, niti novi nastavak neće biti povezan sa serijom, a spisateljica je priznala kako se Gileadu vratila zbog brojnih pitanja čitatelja.

- Dragi čitatelji, sve što ste me pitali o Gileadu i njegovom načinu funkcioniranja bilo je inspiracija za novu knjigu. Zapravo, gotovo sve. Druga inspiracija mi je svijet u kojem živimo – izjavila je Margaret.

Njezina knjiga ekranizirana je u vrijeme kada se žene diljem svijeta bore za svoja reproduktivna prava, a sluškinje, odjevene u crvene haljine s bijelim kapama, su postale simbol pokreta protiv represije ženskih prava te u SAD-u simbol otpora protiv predsjednika Donalda Trumpa.

Linker
27. travanj 2024 07:02