IRA TOMIć & JOHN KARDUM
Začarana Močvara

Nastup uz bend: Mirna i The Fact Checkers predstavit će novi zvuk zagrebačkoj publici

Domaća kantautorica koja je najavila nove pjesme i album, uskoro nastupa u zagrebačkom klubu.

U srijedu 25. studenog po prvi put će u Močvari nastupiti pop-rock kantautorica Mirna i njen prateći bend The Fact Checkers koji čine Branimir Lozo na gitari, Roni Kranjec na basu, Joao Fereira na klavijaturama, Krešimir Oreški na bubnjevima i Hana Blažević kao prateći vokal.

Mirna Škrgatić je kantautorica iz Rijeke, a zahvaljujući utjecajima svoje glazbene obitelji i ljubavi prema glazbi od malih nogu započinje skladati i baviti se autorskim radom. Već s devet godina počela je stvarati svoje pjesme, a prva se zvala "Bikili u kadi", po njenom tadašnjem mačku Bikiliju kojega je povremeno kupala u kadi. Bila je članica Putokaza, bendova Cows & Chickens, Crooks & Straights, i Quasarra.

Pogledajte video

Pjevačica je nedavno potpisala ugovor s Croatia Recordsom i za tu diskografsku kuću izdat će drugi album. Kako je najavljeno prvim singlom "Usne grizem", od nje možemo očekivati nešto žešću muziku. Spot za pjesmu "Strašila" izlazi 16. studenog, a autorica ju opisuje kao najžešću i po glazbi i po tekstu.

Priprema novog albuma

"U spotu se pojavljuje dvanaest ljudi, koji su pristali nositi outfit koji smo im pripremili i sudjelovati u potencijalno vratolomnim situacijama. Radi se o mojim prijateljima, poznanicima i članovima benda, a od poznatih imena u spotu ćete moći vidjeti glumce Svena Jakira i Deana Krivačića, kantautoricu Zvonku Obajdin i mog dečka, redatelja i glumca, Mirana Kurspahića", kazala je Mirna nedavno za Gloria.hr.

2017. se počinje ozbiljnije baviti autorskim pjesmama koje sklada uz klavir, a inspiraciju crpi iz svakodnevnih situacija. Ubrzo dolazi do poznatog producenta Marka Mrakovčića a kojime započinje suradnju na debitantskom albumu "Snovi" koji izlazi 2019. godine za Menart.

U proljeće 2020. pokrenula je seriju videa pod nazivom "Subotnje upjevavanje", a uz svog sad već stalnog suradnika, producenta Marka Mrakovčića započinje rad na novom albumu koji će izdati za Croatia Records. S bendom u Močvari Mirna će svirati pjesme s njenog prvog albuma "Snovi", ali i neke nove.

Karte se u pretprodaji mogu kupiti za 30, a na dan koncerta za 40 kuna, na pretprodajnim mjestima ili online. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

Linker
27. studeni 2020 22:11