Bojan Zibar
Franko's pizza & bar

Nova gastro destinacija u Zagrebu posebno će oduševiti interijerom

Nova zagrebačka gastro destinacija, oduševit će sve ljubitelje pizze - ali osim rapsodije okusa tog popularnog jela, uživat će i u jedinstvenom uređenju za koje je bila zadužena arhitektica Ivana Vrban.

Ljubitelji pizze bit će oduševljeni vijestima da se u Zagrebu otvara nova destinacija koja će to jednostavno i brzo jelo nuditi u njegovoj najizvornijoj verziji, a Franko's pizza & bar, koji se otvara 15. ožujka, donosi i potpuno drugačiji interijer. Arhitektica Ivana Vrban pobrinula se da pomno odabrani detalji i boje budu upečatljivi i da vas natjeraju da, osim hrane, fotografirate i uređenje koje će ostaviti dojam na vas, a u čijem je središtu obložena krušna peć - kraljica ovog interijera. Za izradu poda peći, korišten je poseban kamen iz Napulja, naziva Biscotto di Sorrento, koji omogućuje da tijesto bude baš onakvo kakvo mora biti.

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Na adresi Ulica kneza Branimira 74A, glavna nit vodilja vlasnika Franko's-a bila je gostu ponuditi najizvorniju pizzu pa su mjesecima razvijali recepturu i stvarali savršeno tijesto koje je kod tog jela ključno.

Svi znatiželjni ljubitelji ovog najpopularnijeg jela na svijetu, u Franko's - u će se susresti i uživati u pizzi s mortadelom od vepra s tartufima, kremom od pistacija te ostalim zavodljivim mirodijama. U ponudi je također zanimljiva mediteranska pizza koja u svom sastavu krije sastojke poput kozica, limete, namaza od tikve. Za one koji vole povrće, ali na jedan sasvim drugačiji način, svoje će nepce moći prepustiti okusima šparoga, oraha, grill tikvica, gljiva te karameliziranih Cipollina. Jedan od sastojaka koji će se također naći svoje mjesto na pizzama su perle ili kuglice aceto balsamico, crne s tartufima i bijele s narom, koje svojim specifičnim, nesvakidašnjim i bogatim okusom, zaokružuju ideju o jednoj sasvim posebnoj gastro priči.

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar

 

 

Linker
09. siječanj 2021 01:15