Damir Krajac / Hanza Media
glazba, poezija, razmjena energije

Nova glazbena poslastica: Kreće novi projekt Danijele Martinović, prvi nastup u Puli

Drugačija od svih - nova glazbena avantura Danijele Martinović zove se "Neopisivo", a predstavlja novi koncept koji povezuje glazbu, poeziju i razmjenu snažne energije. Ovog puta, koncerti na posebnim lokacijama poput Istarskog narodnog kazališta u kojem započinje ova priča u subotu, 18. svibnja u 20 sati, novo su iskustvo za publiku koja će u dvosatnom programu zaista doživjeti Danijelu i njenu glazbu na jedan novi, drugačiji način.

U ovu glazbenu priču Danijela je uključila i vladinu Zakladu „Hrvatska za djecu“. Prihod od prodanih ulaznica s koncerata u Puli, Dubrovniku, Zadru i Varaždinu namijenjen je Zakladi. Vrhunac ove višemjesečne turneje Hrvatskom veliki je koncert Danijele u organizaciji Zaklade u KD Vatroslava Lisinskog u listopadu ove godine. Prihod s tog koncerta bit će namijenjen Hrvatskom savezu za rijetke bolesti.

„Sretna sam što zajedno s Danijelom krećemo u novu glazbenu priču koja glazbom slavi život. Šaljemo poruku optimizma, zajedništva, promoviramo sve pozitivne vrijednosti te činimo dobro. Zajedničkim snagama promičemo misiju i viziju Zaklade, a to su dobrobit djece i mladih te osnaživanje obitelji u Republici Hrvatskoj!“ – izjavila je na predstavljanju suradnje Renata Gubić, upraviteljica Zaklade.

promo

Publika će nove aranžmane pjesama, proizašle iz novog instrumentarija benda (kontrabas, harmonika, klarinet, akustična gitara, violina, klavir, bubanj metlice), prvi puta ćuti u Puli u prekrasnom Istarskom narodnom kazalištu. Koncept ove turneje je intimniji prostor u kojem će i publika na neki način sudjelovati u samom sadržaju. Igra je ovo s publikom, suštinom samih pjesama te Danijele kao vrhunske interpretatorice u novim formama i novim glazbenim stilovima te crossoverima.

U ovoj se novoj glazbenoj priči nastojao pomiriti artistički pristup, a opet se pazilo da pjesme ne izgube svoj prepoznatljivi hitoidni prefiks. Neki aranžmani, pogotovo pjesama sporijeg ritma, vrlo su instrumentalno prozračni, dok se s pjesmama bržeg ritma nastojalo zadržati plesni karakter isprepleten vrhunskim instrumentalnim sadržajem iskusnih glazbenika. Novi aranžmani nas vode kroz sambu, tango, bossanovu, gypsy swing, flamenco, salsu do country blugrassa, dotaknutih elemenata Irske glazbe te pop glazbe.

Promo

„Sretna sam da zajedno i ovom glazbenom pričom mijenjamo Hrvatsku na bolje. Pridružite nam se u Puli već ovaj mjesec. U kolovozu smo u Dubrovniku, u Zadru smo u rujnu, Zagrebu listopadu, a Varaždinu u studenom. Doživljaj iz ove priče koju sam nazvala Neopisivo sigurno ćete dugo pamtiti. Vidimo se!“ – izjavila je Danijela koja je na predstavljanju u zagrebačkom Matis Absolut Lounge predstavila i glazbenu pratnju. Nju ovim koncertima čine vrhunski glazbenici: pijanist Tomislav Modrić, profesor kontrabasa Ivan Gazibara, violinist Emir Gabrić, gitarist Zoran Mišolongin, harmonikaš i klarinist Mladen Kosovec te bubnjar Kristijan Zorjan.

Linker
11. lipanj 2022 09:48