Promo
'Posljednji bunar'

Novi kratki SF​ ​film​ ​hrvatskog​ ​redatelja​ ​kakav​ ​još​ ​niste imali​ ​prilike​ ​vidjeti

Sjajnu glumačku postavu čine izvrsni, nagrađivani i moćni glumci Alen Liverić, Mia Biondić, Ozren Grabarić te po prvi put na filmu, mlada i talentirana Ida Rogić.

“Posljednji bunar”, kao što i samo ime govori, sugerira priču o posljednjim izvorima pitke vode u bližoj budućnosti. Trailer pokazuje intrigantne dinamične situacije iz filma koje su na presjeku između akcijskog filma i futurističkog westerna, što se u ovom slučaju pokazalo kao idealan spoj. Ovo je ujedno i prvi film redatelja Filipa Filkovića, nastao u sklopu produkcije Antitalent, a koji je financiran i podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra.

U impresivnom i vrlo zahtjevnom snimanju koje se odvijalo u blizini Zagreba, nedaleko od Zaprešića, sudjelovao je niz profesionalaca iz domene hrvatske filmske scene. Filković, poznatiji kao jedan od tvoraca avanturističkog dokumentarnog serijala Lovac na bilje koji je u dvije sezone emitiran na HTVu, domaćoj publici je najpoznatiji po režiji mnogih glazbenih spotova za imena poput Nina Kraljić, Hladno Pivo, Gibonni, Vatra, Boris Štok te mnoge dr. Film “Posljednji bunar” je prošle godine u svojoj rough-cut formi ušao i pobijedio na natječaju cijenjenog francuskog filmskog festivala Paris Courts Devant. Ta nagrada omogućila je produkciji dovršavanje i finaliziranje filma u Francuskoj.

Film "Posljednji bunar" može se pogledati ovog četvrtka (16.11.2017.) u Kinu Tuškanac u 22 sata, u sklopu programa Kockice na Zagreb Film Festivalu. Tu je i reprizna projekcija filma “Posljednji bunar” koja će se dogoditi 19.11. u 14 sati u Kinu Tuškanac.

Zagreb Film Fiestival održava se do 19. studenog na uobičajenim gradskim lokacijama (kino Europa, kino Tuškanac, MSU, Dvorani Müller i F22 – Nova akademijska scena). Festival će i ove godine trajati devet dana i čak dva vikenda (od subote do nedjelje), što nam donosi preko stotinu projekcija i filmova te čak petnaestak programa.

Linker
25. travanj 2024 09:44