Uoči Eurosonga

Novi uspjeh Albine Grčić: Pjesma ‘Tick-Tock‘ zaživjela u remixu svjetske dance i electronic senzacije

Uoči odlaska na Eurosong pjesma naše predstavnice Albine Grčić dobila je još jedno priznanje. Osim što je tjednima bila na vrhu domaćih ljestvica najslušanijih pjesama, sada je njezin remix napravila glazbena zvijezda Stefy De Cicco.

Glazbeni hit "Tick-Tock" s kojim će nas pjevačica Albina Grčić (22) predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu zaživjela je u remix verziji kreiranoj s glazbenom zvijezdom Stefy De Cicco. Riječ je o electronic senzaciji čiji su rad podržali David Guetta, Tiesto i Laidback Luke i čiji se singl "Fiesta" našao u Netflixovoj seriji "On My Block".

Time se Albina pridružila impresivnom popisu izvođača koji su ostvarili suradnju sa Stefy, među kojima je i Martin Jensen, DJ i producent čiji su hitovi do danas ostvarili stotine milijuna streamova i koji je sa Stefy De Cicco surađivao na singlu "Day ’N’ Nite", čiji Spotify streamovi premašuju 48 milijuna.

- Uz želju da moj tim i ja nakon Dore malo eksperimentiramo s aranžmanom pjesme za izvedbe tijekom raznih gostovanja u koje smo željeli uključiti žive instrumente došli smo na ideju da bi bilo lijepo kad bi publika pjesmu osim u akustičnoj verziji, mogla poslušati u još jednom obliku koji bi svojom energijom bio bliži studijskoj snimci. Kontaktirali smo Stefy De Cicco s upitom za remix i na moje oduševljenje dobili potvrdan odgovor - otkrila je Albina koja s ovom suradnjom nastavlja niz impresivnih priznanja u 2021. godini.

Čitajte i: Albina je na kladionicama bila među favoritima, ali sada se dogodila jedna velika promjena

Pjesma "Tick-Tock”, koju je uglazbio i aranžman napravio Branimir Mihaljević, nakon pobjede na Dori osvojila je hrvatski radijski eter, a uz dva milijuna pregleda službenog videa - zbroj pregleda spotova za englesku i dvojezičnu verziju - pjesma je ostvarila više od milijun streamova na Spotifyju.

Glazbenica je nedavno na svom Instagramu objavila obradu hit pjesme "Husavik" iz filma "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" koja je ove godine bila nominirana za Oscara za najbolju originalnu filmsku pjesmu. Iako su svi bili sigurni da će odnijeti pobjedu, preduhitrila ju je pjesma "Fight for You" iz filma "Juda i crni Mesija" koju izvodi pjevačica H.E.R.

Riječ je o komediji o Eurosongu u kojoj Will Farrell i Rachel McAdams glume islandske amaterske pjevače koji se bore s probitkom na glazbenu scenu i silno žele pobijediti na Eurosongu. Iako su na kraju diskvalificirani, borbenim duhom i ljubavlju prema svojoj domovini osvoje srca publike, a kod kuće ih dočekaju kao pobjednike.

Ova vrlo emotivna pjesma remek djelo je islandskog filmskog kompozitora Atlia Örvarssona, tekst su napisali Šveđani Fat Max Gsus i Rickard Göransson te Amerikanac Savan Kotecha, a u originalu je izvodi švedska pjevačica Molly Sandén.

Albina je za svoju obradu dobila mnoštvo pozitivnih komentara. Naša će mlada predstavnica nastupiti na prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga 18. svibnja u Rotterdamu, pod rednim brojem 10.

Linker
20. travanj 2024 09:25