LJETNI VIKEND PO HRVATSKOJ

Odličan sadržaj u dobrom društvu: I ovoga vikenda nastavljamo u istom tonu, a evo što vas čeka u većim gradovima!

Još jedan zanimljiv vikend prepun događanja je ispred nas. Dobro društvo, odlični filmovi, super koncerti i sjajne gastro poslastice već su ljetna tradicija u hrvatskim gradovima. Donosimo popis događaja ovog vikenda.

Kao i svakoga tjedna, donosimo vam popis događanja ovog vikenda u svim većim hrvatskim gradovima! Neka ljeto 2021. bude najzanimljivije do sada!

Pula

Komedija "Žena mog muža"

Pulski Kaštel će ugostiti jedinstvenu komediju mentaliteta, autorsku predstavu Saše Pantića ”Žena moga muža” u kojem gledatelji prate zgode i nezgode jednog muža i njegove dvije žene.

Komične uloge će dočarati glumci Aleksandar Lazić, Jelica Kovačević i Dragana Sudžuk, a glazbena podloga djelo je sastava Djura i Mornari.

Uz zaplet koji jamči smijeh do suza, dinamičnosti radnje pridonose i prepoznatljivi motivi mentaliteta glavnih likova pa će biti zanimljivo vidjeti kako će, prvenstveno žene premostiti razlike i udružiti se u ostvarenju istog cilja i vratiti njihovom gospodinu milo za drago.

Ulaznice su dostupne na Eventim.hr.

Čitajte i: Proteklog vikenda u metropoli održan LMF pop-up event kao fenomenalna uvertira u skorašnji istoimeni festival

Zagreb

15. Festival tolerancije

Festival tolerancije traje i ovog vikenda, a evo što vas čeka na samom kraju velikog festivala!

Glazbeni program ovogodišnjeg 15. Festivala Tolerancije predvode The Beat Fleet, Edo Maajka, Vlatko Stefanovski i još mnogi drugi.

image
15. Festival tolerancije
FACEBOOK FESTIVAL TOLERANCIJE


U petak vas čeka koncert SoulBeata i Phillitchevanja, dok će Festival tolerancije ove godine ispratiti Edo Maajka i Ludvig!

Na festivalu će se ukupno prikazati pedesetak filmova, a nit vodilja pri odabiru filmova, slično prethodnim godinama, bili su promicanje ideje tolerancije, dijaloga, poštovanja.

Filmovi koji nastoje potaknuti gledatelje da promišljaju ono što se danas događa i da iz povijesti uče kako se ne bi ponovile tragedije iz prošlih vremena. Teme filmova su jačanje fašizma, negiranje holokausta, predrasude prema izbjeglicama te kršenje prava žena i homoseksualnih osoba.

image
Program Festivala tolerancije.
FACEBOOK


Program je kao i dosadašnjih godina besplatan.

2. Zagrebačke kazališne večeri

2. Zagrebačke kazališne večeri se održavaju od 9. srpnja i 11. srpnja te od 18.-21. kolovoza na ljetnoj terasi kluba Boogaloo.

Evo što su vam Kerekeši ovog vikenda pripremili:

  • 9.7. Ja, trudnica
  • 11.7. Susjedi
  • Ulaznice su već u prodaji na prodajnim mjestima sustava Entrio.

2CELLOS koncert

09. lipnja, a zbog velike potražnje i 10. lipnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog čeka vas koncert 2CELLOSA!

Uraganski duo 2CELLOS, poslije veličanstvene turneje u Americi i Japanu, vraća se napokon u Zagreb i najavljuje veliki koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Spektakularni nastup, 9. lipnja u Lisinskom, predstavit će Stjepana Hausera i Luku Šulića, uz Zagrebačke soliste, s dugo očekivanim klasičnim repertoarom.

Kako zvuče violončela ovog vatrenog dua u partiturama Vivaldija, Boccherinija, Sollima, Morriconea, Piazzola, Masseneta, Brucha, Kreislera, Rossinia, Paganinia, provjerite na jedinstvenoj glazbenoj večeri 9. lipnja u Lisinskom.

Nakon koncerta Luka i Stjepan nastavljaju tradiciju potpisivanja svojih hvaljenih i uspješnih studijskih albuma „2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser“ , „IN2ITION“ , „CELLOVERSE“!

Silente i Bluvinil

Veliki dupli koncert dva sjajna benda, dubrovačkih Silente i sve popularnijih šibenskih BluVinil, održat će se u prostoru Hala Parka u petak 9. srpnja.

Jedan od naših najaktualnijih bendova Silente dolazi na krilima ogromnog hita "Nikada ovako" koji se našao na ljestvicama najizvođenijih pjesama u državi. Singl je još jedna najava četvrtog studijskog albuma, čiji se izlazak očekuje krajem godine.

Možda i najbrže rastući domaći pop rock bend, BluVinil trenutno u eteru imaju izvrstan single "Heroji". Njime najavljuju novu fazu benda i drugi studijski album planiran za prvi dio 2022. godine.

Early bird ulaznice su u prodaji po cijeni od 90 kuna. Od 1. srpnja cijena će biti 100 kn, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 120 kn.

Ulaznice su dostupne na svim fizičkim prodajnim mjestima Entrio sustava, kao i online na www.entrio.hr. Od idućeg tjedna dostupne će biti i hard copy tiskane ulaznice u Dirty old shopu, Rockmarku i Aquariusu.

Koprivnica

Open air comedy show - Novo normalno!

Nova predstava LAJNAP komičara podsjetit će nas na sve stvari koje su se dogodile u zadnje vrijeme, a na koje smo već zaboravili. Nekad smo se gužvali u tramvajima, rukovali i maske nosili samo za maškare...

Kako je promjena uvijek inspiracija za nove ideje, LAJNAPovci su za vas pripremili 90 minuta najjačih fora o davnim danima prije nego nam je ova svakodnevica postala novo normalno.

Aleks, Saša, Vlatko i Goran podijelit će s vama doživljaje koje su preživjeli ovih turbulentnih godina i nasmijati vas forama o putovanjima, izlascima, druženjima s obitelji i prijateljima. Prisjetite se s njima kako je izgledalo staro nenormalno i uživajte u novom showu - Novo normalno!

Za vas nastupaju: Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec.

Kada i gdje? 10.7. u 20:30 sati u LAKE RESORTU, Šoderica.

Varaždin

Nina Badrić i Vatra

Pozornica kod vile Bedeković ugostit će odlične glazbenike tijekom vikenda pred nama!

Svoje velike hitove “Dani i godine”, “Da se opet tebi vratim”, “Čarobno jutro” i druge u petak, 9. srpnja, u Varaždinu će otpjevati Nina Badrić. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice se prodaju putem sustava Eventim i na njihovim prodajnim mjestima.

image
Glazbena diva Nina Badrić nastupa u Varaždinu.
FACEBOOK


Za subotnju zabavu, 10. srpnja, kod vile Bedeković pak je zadužena popularna Vatra. Energija frontmena benda Ivana Dečaka zarazna je te je to samo jedan od razloga zašto putem Eventima kupiti ulaznice za nastup koji počinje u 21 sat.

Čitajte i: Martićeva ulica u Zagrebu mami nas svojom kreativnošću, a sad ima i novu ljetnu ‘poslasticu‘!

Samobor

'Ljeto u Samoboru'

Iako je 'Ljeto u Samoboru' dugogodišnji projekt Turističke zajednice grada Samobora i gradskih institucija, a koji traje cijeli srpanj i kolovoz, ove godine pripremili su i poseban festivalski program koji traje do nedjelje, 11. srpnja, a po prvi put na lokaciji parka kod Samoborskog muzeja, koja se pokazala kao savršen odabir.

Posjetitelj mogu uživati u raznolikoj i originalnoj gastro ponudi samoborskih ugostitelja. Vrhunac će biti u nedjelju 11. srpnja kada će koncert održati grupa Pavel.

image
Program Ljeta u Samoboru.
FACEBOOK


Iskoristite priliku za piknik, druženje i uživanje u ovoj zelenoj oazi, a program pogledajte u nastavku.

Lošinj

Lošinjski glazbeni tjedni

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, u suradnji s Gradom Mali Lošinj, organizira niz događaja pod zajedničkim nazivom Lošinj Music Week(s) – Feel the Local Vibes.

Tijekom predstojećih tjedana, lokalni izvođači posjetiteljima će predstaviti širok spektar glazbenih izvedbi – klapski nastupi, lošinjske mažoretkinje, folklorna društva, puhački orkestar, mnogobrojni bandovi i drugi.

image
Program Lošinj Music Weeksa.
JOSIPA PERIć


Ovi glazbeni događaji započeli su 5. srpnja koncertom Klape Čikat i nastupom folklornog društva Studenac, a tijekom ovog tjedna nastupaju i Trio PaSaBi, Puhački orkestar Josip Kašman, lošinjske Mažoretkinje, bandovi Koma Atmosfera i Prezzident te DJ Hammdy.

Raspored izvedbi objavljivat će se na tjednoj razini.

image
Raspored izvedbi objavljivat će se na tjednoj razini.
SANDRO TARIBA


Ne propustite posjetiti otok Lošinj i doživite lokalnu atmosferu!

Split

Festival Fibra

Nakon prošlogodišnje pauze Fibra, festival alternativne urbane glazbe, vraća se u Split 9. i 10. srpnja!

image
Program Fibra Festivala.
FACEBOOK


U skladu sa svim epidemiološkim mjerama, na novoj lokaciji – open air Zenta – spreman je lineup koji nam svima treba! Pips, Chips & Videoclips, Edo Maajka, Vojko V, Detour, Svemirko, Porto Morto, Buč Kesidi i Z++!

Festivalske ulaznice možete kupiti online. Od 1. srpnja cijena festivalska ulaznice iznosi 150,00 kn, a na dan početka festivala 170,00 kn.

image
Program Fibra Festivala.
FACEBOOK

Film "Još jedna runda"

Film "Još jedna runda" puštat će se 9. srpnja od 19:30 sati u kinoteci Zlatna vrata. Cijena ulaznice je 20 kuna, a film je osvojio Oscar za najbolji strani film te je nominiran za Zlatni globus.

Ljetno kino Bačvice

9. srpnja u 20 h - Miš u Toću

Megapopularan chef Mačor Čili, nakon uspješne televizijske karijere, teško nalazi restoran u kojem će nastaviti biti zvijezda. U svom lutanju susreće mega-nepoznatu Mišku Sol koja sa sobom vjerno nosi bakine recepte s kojima često i eksperimentira dok sanja da će jednog dana postati prava kuharica.

Miška u njihovom susretu vidi priliku da uči od svog uzora, od najboljeg među najboljima, a chef Mačor nada se iskoristiti Miškine vještine kako bi povratio vlastitu slavu.

Rijeka

Art-kino

Art-kino još uvijek traje, a ovoga vikenda - 8., 9., i 10. srpnja čeka vas projekcija filma Zvuk metala (Sound of Metal) u 21:20 h. Riječ je o glazbenoj drami.

Ljetno Art-kino nalazi se u dvorištu Kapucinskog samostana u koje se ulazi kroz hodnik Art-kina. U slučaju lošeg vremena, projekcije se u istom terminu premještaju u dvoranu Art-kina.

Linker
24. travanj 2024 08:49