Stiglo je proljeće

Otvaraju se terase! Zagrebački Pločnik nastavlja s bogatim online sadržajima i u ožujku

Pločnik se potpuno budi s dolaskom proljeća i otvaranjem terasa koje smo tako dugo čekali. Osim na terasi uživo, kao i sve mjesece do sad ekipa je pripremila mnoštvo virtualnih događanja, donosimo pregled bogatog programa.

Pločnik se potpuno budi s dolaskom proljeća i otvaranjem terasa koje smo tako dugo čekali. Uz kavu na suncu, u večernjim terminima i dalje "udaramo jako" s bogatim mjesečnim programom in-house live stream serijala Zvuci dnevne sobe, svakog utorka možete slušati i gledati zanimljive teme i goste u Pozitivan ritam Radio Showu, tu su i tradicionalni nedjeljni Education TV streamovi te prvi ovogodišnji Seasplash Festival Ambassador stream.

"Veselimo vas ponovno ugostiti na Pločnik terasi, a osim uživo, gledamo se i dalje virtualno putem naših kanala. Dobrodošli!", poručuju iz Pločnika, detaljan program iz dana u dan pogledajte na stranici.

image
Pločnik program za ožujak
PROMO

Pozitivan ritam radio emisija i video podcast

Igor Banjanin (Dirty Old label) & Danijel Sikora (Geenger Records)

Utorak, 2.3., 19 do 22h u programu Radija 808, i uz video podcast od 20 do 22h, emitiran na youtube kanalu PDV-a, te na Facebook stranicama Pozitivnog ritma, Pločnika i Radija 808.

Novo izdanje Pozitivan ritam radio showa u goste dovodi izdavače i govorimo diskografskoj industriji. Ovaj put su s nama Igor Banjanin, osnivač domaće etikete Dirty Old i Danijel Sikora, osnivač Geenger Recordsa, jedne od domaćih nezavisnih etiketa.

image
PROMO

Kornel (Močvara) & Luka (Vintage Industrial Bar)

Utorak, 9.3., 19 do 22h u programu Radija 808, i uz video podcast od 20 do 22h, emitiran na youtube kanalu PDV-a, te na Facebook stranicama Pozitivnog ritma, Pločnika i Radija 808.

Pozitivan ritam Radio Show ovaj put bavi se temom klubova, i u goste nam stiže Kornel iz Močvare i Luka iz Vintage Industrial Bara.

Čitajte i: Urbana kultura i priče koje nam nedostaju: U eter kreće nova radio emisija i video podcast Pozitivan ritam

Ivana Tolić (reggae.hr) & Zoran Stajčić (Ravno do Dna)

Utorak, 16.3., 19 do 22h u programu Radija 808, i uz video podcast od 20 do 22h, emitiran na youtube kanalu PDV-a, te na Facebook stranicama Pozitivnog ritma, Pločnika i Radija 808.

Ovaj put u Pozitivan ritam Rado Showu u goste dovodimo urednike domaćih glazbenih portala; Ivanu Tolić s reggae.hr-a i Zorana Stajčića s Ravno do dna.

image
PROMO

Željka Veverec & Toni Starešinić (Je Veux, Chui, Mangroove)

Utorak, 23.3., 19 do 22h programu Radija 808, i uz video podcast od 20 do 22h, emitiran na youtube kanalu PDV-a, te na Facebook stranicama Pozitivnog ritma, Pločnika i Radija 808.

Iako nije veljača, u goste novog izdanja Pozitivan ritam Radio Showa pozivamo ljubavno-glazbeni par, Željku Veverec i Tonija Starešinića, čija je velika kreativna energija iznjedrila do sada nekoliko glazbenih projekata, što odvojeno, što u paru, kao što su Mangroove, Chui, Je Veux.

Coco Mosquito

Utorak, 30.3., 19 do 22h programu Radija 808, i uz video podcast od 20 do 22h, emitiran na youtube kanalu PDV-a, te na Facebook stranicama Pozitivnog ritma, Pločnika i Radija 808.

Za kraj mjeseca i zadnji Pozitivan ritam Radio Show u ožujku u goste nam stiže Gordan Muratović, naš prominentnoi autor, skladatelj, aranžer, gitarist i producent. Nedavno je izašao njegov prvi samostalni instrumentalni album l'after life by coco mosquito u izdanju PDV-a. U svojoj srži l'after life glazbeno možemo svrstati pod crossover žanr između saksofonskog jazz kvarteta i synth-wavea.

Zvuci Dnevne Sobe feat. Simonok

Četvrtak, 4.3., 20:00-22:00, slušajte na Radio 808, gledajte na Pločnik FB stranici.

Iako većnom pušta UK bass glazbu, Simonok se ovaj put odlučuje za Neo Soul i RnB selekciju. Spori ritmovi cijelu noć.

Zvuci dnevne sobe feat. Ilko Čulić

Petak, 5.3., 20:00-22:00, slušajte na Radio 808 i gledajte na Pločnik FB stranici.

Ovog puta DJ pult Pločnika preuzima glazbeni novinar i urednik Ilko Čulić, ujedno i jedan od najstarijih bassnih selektora. Totalno navučen na glazbu još od davnih 1980-ih. Renomirani glazbeni kritičar, glazbeni novinar i radijski urednik, nekad na Radiju 101, danas na internetskom Radiju 808. Na klupskoj sceni pojavljuje se u dvostrukoj ulozi, kao utemeljitelj najstarijeg hrvatskog dub reggae sounda Bass Culture i kao solo DJ sa širokom lepezom plesnih ritmova.

image
PROMO

Zvuci dnevne sobe w/ IGZ

Nedjelja, 6.3., 20:00-22:00, slušajte na Radio 808 i gledajte na Pločnik FB stranici.

IGZ vam donosi zvukove dnevne sobe.Tune in!

Čitajte i: Hvalevrijedna inicijativa: Počela kampanja domaćih DJ-a, prikupljaju sredstva za pomoć stradalima u potresima

Ambassador Stream w/ Mefa (Slavonija Vibes Syndicate) feat. Seasplash sounds

Petak, 19.3., 20:00-22:00, pratite putem Seasplash Festival FB stranice, Seasplash web stranica, Seasplash YouTube kanala i Pločnik FB stranice.

U susret ljetu i 19. Seasplash festivalu pokrećemo serijal Ambassador Streamova. Prvi u nizu je naš dragi prijatelj Mefa, čiji će set uključiti isključivo glazbu izvođača koji su nastupali na Seasplashu.

image
PROMO

Mefa, iz slavonskog gradića Valpova, jedan je od osnivača udruge Revolution i kolektiva Revolt dj*s. 2011. godine u suradnji sa nekoliko dub reggae entuzijasta pokreće kolektiv Slavonija Vibes Syndicate. Vrti selekciju dub, reggae, rub-a dub, ragga jungle iz svoje kutije ploča i diskova.

Linker
20. travanj 2024 01:12