Foto: Darko Mihalić
Nova slatka destinacija

Otvoren novi Cukeraj u centru Zagreba

Poznata zagrebačka slastičarnica Cukeraj, nakon Jaruna, Dubrave i Britanca, otvorila je vrata još jedne slatke oaze u samo srcu metropole, na adresi Petrinjska 61.

Vlasnice Cukeraja, sestre Vesna Ceraj i Marina Krpan ne odustaju od svog plana proizvodnje finih, domaćih kolača, napravljenih od kvalitetnih namirnica i želje da usreće sladokusce s visokim standardima. Da im to polazi od ruke dokazuje atmosfera koja je vladala na otvorenju novog prostora Cukeraja, čiji šarmantan interijer potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri.

“Nekad stara slastičarnica zapela je u osamdesetima, a danas odiše potpuno novim šarmom i mami znatiželjne poglede, kako slasticama, tako i interijerom. Želja vlasnika bila je što prije preurediti postojeći prostor, bez većih građevinskih zahvata i u što kraćem roku. Imajući to na umu, baš kao i činjenicu da je dosta elemenata poput vitrine, podne obloge i retro šanka bilo unaprijed zadano, budući je izgled interijera planiran u skladu s time. Imajući na umu važnost podne obloge koja je u ovom slučaju bila zadana i nije se mogla mijenjati, studio je iskoristio upravo crno-bijelu kombinaciju koja se proteže podom i primijenio je na cijeli prostor. Šarm prostoru svakako daje ružičasta boja koja se provlači cijelim interijerom u svega nekoliko detalja poput klupe, rasvjete ili polica. Osim što vizualno razbija monotoniju crno-bijele palete, unosi živahnost u prostor i podsjeća da je ipak riječ o slastičarnici.”

Linker
24. travanj 2024 12:25