Ilustracija
 iStock
15. godinu zaredom

Otvorenje izložbe 'Jaskanski susreti' na Noći muzeja 2020.

U Gradskom muzeju i galeriji Jastrebarsko centralni će događaj biti otvorenje izložbe "Jaskanski susreti" u 20 sati. Manifestacija će se održati 15. godinu zaredom, u petak 31. siječnja.

U Gradskom muzeju i galeriji Jastrebarsko centralni će događaj biti otvorenje izložbe "Jaskanski susreti" u 20 sati. Manifestacija će se održati 15. godinu zaredom, u petak 31. siječnja.

Bit će izložene slike i skulpture trideset i četiri autora, a povezuje ih to što su svi oni članovi i prijatelji ogranaka Matice hrvatske iz Jastrebarskog, Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića.

Izložba je nastala suradnjom Gradskog muzeja i galerije Jastrebarsko koji djeluju u sklopu Centra za kulturu Jastrebarsko te spomenutih ogranaka Matice hrvatske, a moći će se razgledati do 28. veljače 2020. Pokrovitelji izložbe su gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i Zagrebačka županija, a svečanost otvorenja svojim će nastupom uveličati Gradsko pjevačko društvo "Javor" koje djeluje u sklopu Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom.

Promo / Promo
Noć muzeja Jastrebarsko

Prva izložba "Susreti" održana je 2015, "Jaskanski susreti" su već šesta izložba u nizu, a idejni začetnici povezivanja ogranaka Matice hrvatske izložbama slika i skulptura umjetnika vezanih uz Maticu su dugogodišnji voditelj Likovnog odjela u Ogranku Matice hrvatske u Samoboru, akademski slikar i grafičar Željko Nemec te nedavno preminuli akademski kipar i slikar, dugogodišnji predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću Dragutin Grgas Beli.

Na ovoj izložbi posebno se ističe skupina od devet slika kojom su autori iz Svete Nedelje izveli svojevrsne varijacije na temu, istražujući apstraktni ekspresionizam. Uz umjetnike iz Svete Nedelje, Zaprešića i Samobora, domaće jaskanske snage na izložbi predstavljanju član Predsjedništva jaskanske Matice Josip Falica te Dragutin Ciban i Nikola Novosel. Poseban gost izložbe je poznati karlovački kipar Zdenko Grgeljac.

Promo / Promo
Noć muzeja Jastrebarsko

Uz otvorenje izložbe, na Noći muzeja 2020. u Jastrebarskom moći će se od 19 do 23 sata razgledati muzejske zbirke uz stručno vodstvo, a u 21 sat već tradicionalno će se u građanskoj sobi predstaviti učenici Glazbene škole Jastrebarsko.

Vidimo se na jaskanskoj Noći muzeja 2020 - veselimo se Vašem dolasku!

Linker
26. travanj 2024 10:28