Profimedia
glazbom protiv depresije

Poslušajte ovih 5 pjesama i pobijedite najdepresivniji dan u godini

Treći ponedjeljak u siječnju smatra se najdepresivnijim danom u godini. To je izračunato formulom u koju su kao varijable ubačeni vremenski uvjeti, financijsko stanje, vrijeme koje je prošlo od Božića i motivacija za rad.

Nakon euforije neizbježno dolazi pad raspoloženja, a vrhunac post-blagdanske depresije događa se upravo na današnji dan: shvaćamo da su blagdani prohujali, moramo platiti račune od prosinca, a vrijeme je hladno i nepoticajno.

Protiv lošeg raspoloženja možete se boriti glazbom. Britanski znanstvenici napravili su listu deset pjesama za opuštanje, a ovdje ih je još pet koje će vam u času popraviti raspoloženje i pomoći da preživite ponedjeljak ovoga siječnja.

The Temptations: My Girl

Pokušajte pustiti ovu pjesmu i ne početi barem mumljati u ritmu ako već ne znate čitav tekst. Trenutno popravlja raspoloženje te, baš kao i velik broj pjesama uz koje ćete se osjećati bolje, ima nezanemarivu ulogu puhačke sekcije.

Louis Prima: Wan'na Be Like You

Talijansko-američki glumac, pjevač i trubač Louis Prima ostavio je iza sebe bogatu glazbenu ostavštinu, ali široko je najpoznatiji po genijalnoj "I Wan'na Be Like You" koja se prvi put pojavila u Disneyevom filmu "Knjiga o džungli", 1967. godine.

Pharell Williams – Happy

Ova je pjesma nastala s namjerom da oraspoloži i ne mora se posebno isticati da je u tome sasvim lijepo uspjela. Bilo koji izbor pjesama za podizanje raspoloženja bez nje bio bi u najmanju ruku neozbiljan.

Vampire Weekend – A-Punk

Karipski ritmovi u suvremenom rock pakiranju čine ovu instant dizalicu koja vas katapultira ravno u neko ljepše, sunčanije i opuštenije ozračje. Uz ovu pjesmu se čini da ljeto nije toliko daleko. Ili je barem lako zaboraviti da jest.

Valentino Bošković – Ispovid Šanpjera Kozmonauta

Plesni dragulj iz domaće radionice iskričave, pametne i duhovite glazbe, "Ispovid Šanpjera Kozmonauta" ima sve ono zbog čega se voli Valentino Bošković. Najzabavniji put u svemir koji se uopće može zamisliti, savršen bijeg od svakodnevice i stvarnosti.

Linker
10. travanj 2024 21:11