Prijatelji životinja

Poznati pozivaju na pomoć životinjama sa stradalih područja: Telefon se usijao od poziva

Cilj akcije ‘Dupla kuna za dupli spas‘ je do kraja veljače udvostručiti donaciju od 150.000 kuna i skupiti sredstva za kastraciju tisuću životinja.

Brojni poznati odazvali su se akciji za pomoć životinjama na potresom stradalim područjima - Matea Frajsberger, Zdenka Kovačiček, Marija Omaljev, Miraj Grbić, Mario Valentić i Dunja Vejzović samo su neke od poznatih osoba koje su se priključile akciji Dupla kuna za dupli spas. Njome se žele prikupiti sredstva za besplatnu kastraciju pasa i mačaka na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije.

image

Dunja Vejzović

PRESS

"Jako su me rastužili prizori života mnogih životinja na područjima gdje je bio potres. Mnogo pasa i dalje je na lancima, među ruševinama, mačke su bolesne i pothranjene… Tu mogu puno učiniti gradovi i općine, ali i pojedinci. Donirala sam za ovu hvalevrijednu akciju i nadam se da će se i mnogi drugi povesti za mojim primjerom. Od srca zahvaljujem Prijateljima životinja i Mreži za zaštitu životinja što ne dopuštaju da se zaborave životinje na stradalim područjima”, izjavila je svjetska operna diva Dunja Vejzović, izuzetno aktivna u zaštiti životinja.

image

Miraj Grbić

PRESS

Poznati glumački par Marija Omaljev i Miraj Grbić slaže se da kroz ovu akciju spašavamo najmanje dva psa ili dvije mačke. "Žalosno je što se ovakvi problemi ne rješavaju iz državnog proračuna, kao što je to praksa u drugim razvijenim zemljama. Na svu sreću, postoje tvrtke i pojedinci kojima je stalo da se poboljšaju uvjeti držanja životinja, koje su i prije potresa bile prepuštene patnji. Besplatnim kastracijama pomaže se šapicama koje prođu kroz projekt, ali i sprječava se rađanje tisuća drugih neželjenih i, naposljetku, odbačenih štenaca i mačića.”

image

Marija Omaljev

PRESS

Akciju Dupla kuna za dupli spas podržala je i prva dama jazz-rocka, Zdenka Kovačiček, koja je prošle godine s plakata Prijatelja životinja poručivala da je udomljavanje najveće životno djelo. "Kao i dosad, uvijek ću podupirati akcije koje izravno pomažu životinjama. Psi i mačke već su dugo u suživotu s nama, a njihova prekobrojnost i nekontrolirano razmnožavanje dovode do brojnih smrti koje možemo spriječiti. Projekt kastracija životinja na područjima pogođenima potresom prijeko je potreban radi smanjenja daljnje patnje životinja. Zato vas molim da i sami donacijom pomognete spasiti brojne živote”, apelira Zdenka.

image

Zdenka Kovačiček

PRESS

"Još sam prije više od 10 godina sudjelovao u kampanji Prijatelja životinja i naglasio da je bolje ne uzimati životinju u svoj dom, ako niste spremni preuzeti doživotnu brigu o njoj. U Hrvatskoj na tisuće napuštenih životinja zbog ljudskog nemara ovisi o našoj pomoći. Sjetimo se da su životinje osjećajna bića kojima treba posvetiti i svoju pažnju i vrijeme. Svatko od nas može pomoći jer potrebno je još malo da se ostvari planirani iznos i smanji broj životinja koje su osuđene na smrt od bolesti, borbe za teritorij, trovanja i stradavanja u prometu. Zato vas molim da se ne ustručavate uplatiti donaciju za projekt kastracije, svaka kuna pomaže”, poručuje profesor kineziologije, kondicijski trener, promotor zdravog života i glumac Mario Valentić.

image

Mario Valentić

PRESS

Jednako razmišlja i popularna vlogerica i youtuberica Matea Frajsberger, koja također često pomaže životinjama, i zaključuje: "Zadovoljstvo spoznajom da si pomogao ili pomogla spasiti jedan život - ima li bolje plaće na svijetu? Nadam se da će ovo potaknuti i gradove i općine u cijeloj Hrvatskoj da financiraju kastracije pasa i mačaka.”

Uspješna akcija

"Vrlo smo zadovoljni velikim odazivom tvrtki i pojedinaca, koji su od početka veljače do sada uplatili više od 100.000 kuna. Nedostaje nam još 50.000 kuna da udvostručimo velikodušnu donaciju tvrtke Astra poslovni inženjering i prikupimo dodatnih 150.000 kuna za kastraciju 1000 pasa i mačaka”, kaže dr. med. vet. Svjetlana Prodanović, koordinatorica projekta Mreža za zaštitu životinja udruge Prijatelji životinja koja, nakon skloništa Prijatelji iz Čakovca, ove godine nastavlja projekt besplatnih kastracija. Ističe da je zanimanje za besplatne kastracije toliko veliko da telefon za dogovore o terminima kastracija ne prestaje zvoniti pa bude više od 150 poziva dnevno. Zamolila je sve da budu strpljivi i da zovu broj 095/4254-254 radnim danom od 9 do 16 sati, a ako je broj zauzet, da pošalju SMS kako bi im se povratno javila.

Kastracije se obavljaju u veterinarskim ambulantama u Sisku, Petrinji i Glini. Kako bi se skupila sredstva za kastraciju što većega broja životinja, pozivaju se svi da uplate donaciju na račun broj HR9524020061500072860 (Prijatelji životinja, Mreža za zaštitu životinja), model 99, svrha uplate: Dupli spas.

image

Dupla kuna za dupli spas

FOTOGRAFIJE: PRESS

Više informacija o akciji Dupla kuna za dupli spas i o prednostima kastracije kao najučinkovitijeg alata za smanjenje broja napuštenih životinja nalazi se na stranici Prijatelja životinja.

Linker
16. travanj 2024 11:43