Ne propustite!

Predstava za bebe ‘Ninabu‘ dolazi i u Bjelovar! Potiče prirodnu dječju znatiželju, ali i potiče povezivanje

‘Ninabu‘ je svoju premijeru već imao dva puta - u Varaždinu i u Zagrebu, a sada će i bjelovarski mališani i njihovi roditelji moći uživati u ovoj posebnoj predstavi.

Da, dobro ste pročitali! Umjetnička organizacija SHOOMA dovodi predstavu "Ninabu" autorice Irme Unušić za bebe od 3 do 18 mjeseci i njihove odrasle u bjelovarski Dom kulture.

Predstava je nastala u koprodukciji s Kazalištem Mala scena i zajedničkim snagama i hrabrošću postavili su ovu predstavu na scenu. Predstave za ovako najmlađu publiku velika su rijetkost na hrvatskoj kazališnoj sceni, no ovom predstavom uvjerit ćete se koliko ovakvo kazalište funkcionira, iznimno je važno i ostavlja duboki trag.

"Ninabu" je zamišljen kao „mala šuma“ koja poziva publiku da uđe i istraži multisenzorni umjetnički prostor koji želi biti intiman kolaž pokreta, plesa, glasa, glazbe, zvuka, mirisa, dodira i vizualnih objekata. Ninabu je zamišljen da postane "događaj i mjesto" inspirirano šumom, šumom koja ima snagu uvući nas u svoje čarolije, u kojoj se možemo kretati, dirati, mirisati, gledati, uživati i uroniti.

image

Ninabu predstava za bebe.

PROMO

U ugodnom okruženju predstave djeca će se moći slobodno kretati u prostoru izvedbe, moći će slobodno istraživati nove ljude, teksture, oblike, boje i zvukove dok su njihovi roditelji blizu (ili zajedno s njima) i dopuštaju im da se igraju, podržavaju ih u tome da istražuju, ali i da se vrate u svoje sigurno utočište kada im je to potrebno. Za dojenje, presvlačenje, maženje…

Ideja iza "Ninabu" bila je kreirati predstavu u kojoj će se stvoriti izvedbeno-scenski okoliš koji će podupirati dječju prirodnu znatiželju, omogućiti im da slobodno sudjeluju, istražuju ili samo promatraju događanja i prostor oko sebe sukladno njihov potrebama i mogućnostima, a da se pritom doprinosi emocionalnom i socijalnom povezivanju roditelja i njihovih beba. "Ninabu" stvara osjećaj mira, sigurnosti, opuštanja, podupiranja, znatiželje i povezanosti.

Čitajte i: Slovenska vokalna glazbena senzacija nastupa u Lisinskom: Njihove obrade hitova svjetskih zvijezda svakako valja doživjeti

"Ninabu" je nepredvidljiva igra dva suprotna elementa: nina (kao uspavanka "nina nana") i bu (kao peek-a-bo odnosno igre skrivača koju igramo s djecom). Gdje je nina, tamo je i bu, a gdje je bu, tamo je zasigurno i nina! Kao i u životu.

Ako beba spava - dođite!

Ako beba mora jesti - dođite!

Ako ste umorni - dođite!

Ako još nigdje niste bili sa svojom bebom - jedva vas čekamo!

Ako vas je strah - dođite!

Koncept predstave osmislila je Irma Unušić koja je ujedno i autorica, koreografkinja, scenografkinja i izvođačica u predstavi. Uz nju, na glazbu Vanese Petrac i Ivana Marojevića (poznati i kao bend "Cura i Dečko”), u predstavi nastupa i Buga Marija Šimić.

image

Ninabu predstava za bebe.

PROMO

"Ninabu" je praizveden u sklopu Kliker festivala u Varaždinu 9. listopada 2021. godine uz fantastične kritike publike koja je nakon predstave, sa suzama od ganuća u očima, odmah pitala kada mogu doći opet! Zagrebačka premijera u Kazalištu Mala scena bila je 17. listopada uz jednako pozitivne reakcije publike i s ponovljenim dolascima na istu predstavu.

Predstava će se održati u 11. studenog u 11h, 16h i 18h u Domu kulture u Bjelovaru. Ulaznica za predstavu je 70 kuna, a podrazumijeva jednu odraslu osobu i jednu bebu. Za drugu odraslu osobu ostvaruje se popust, a na pojedinoj izvedbi maksimalan broj beba je 15.

Za rezervacije i više informacija možete nam pisati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili saznajte na www.shooma.hr. Za sudjelovanje u izvedbi potrebna je covid-potvrda i nošenje maske.

Linker
17. travanj 2024 17:16