Foto: Duško Vlaović
U UŽEM CENTRU ZAGREBA

Restoran Takenoko na novoj zagrebačkoj adresi

Prvi japanski restoran otvoren u Zagrebu godinama je usavršavao svoje poslovanje i dosljednost u kvaliteti te se profilirao u sam vrh zagrebačke restoranske scene. Kultno zagrebačko okupljalište zaljubljenika u japansku kuhinju nakon 15 godina postojanja promijenilo je adresu i od sada u specijalitetima restorana Takenoko možete uživati isključivo na adresi Masarykova 22.

Nova japanska priča kultnog zagrebačkog restorana danas službeno otvara svoja vrata, a na novoj lokaciji s radom nastavlja provjereni tim na čelu s chefom kuhinje Motohikom Mochizukijem. Odabirom najkvalitetnijih svježih namirnica, uvijek besprijekornom uslugom i vrhunskim delicijama, Takenoko je nametnuo visoke standarde gastronomske ponude u Zagrebu.

Foto: Duško Vlaović
Foto: Duško Vlaović

Pravi su pioniri u praćenju svjetskih trendova u pripremi i serviranju hrane i donose mnoštvo zanimljivih noviteta. Tako će se na novom, izmijenjenom meniju pronaći: uni-ikra morskog ježa, koja je gastro hit u svijetu, te wagy beff, ramen soup i ostala japanska jela koja su osmislili chefovi. Jedan od najboljih japanskih i najuspješnijih zagrebačkih restorana proširio je svoju ponudu, kojom će zasigurno zadovoljiti nepca najvećih gurmana, dosadašnjih poklonika i svih onih koji do sad nisu imali prilike uživati u njihovim specijalitetima.

Foto: Duško Vlaović
Foto: Duško Vlaović

Novo u ponudi su kokteli i pića koje je zajedno s barmenima restorana osmislila grupa Ros Solis G&T na čelu s Marinom Nekićem, a posebno se ističe Old Fashion Takenoko – koktel s japanskim viskijem starim 15 godina, u čast petnaeste godišnjice restorana.

Foto: Duško Vlaović
Foto: Duško Vlaović

Za izuzetno originalan interijer, koji se sada prostire na čak 300 metara kvadratnih, zaslužan je zagrebački studio za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, iza kojeg stoji mladi talentirani dvojac – arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak. Pprostoru su udahnuli sofisticiranu zen atmosferu restorana velikih svjetskih metropola. Čisti minimalistički pristup karakteristike su koje prevladavaju novim interijerom, a ambijentalnosti pridonose i velike unikatne crno-zlatne svjetiljke, koje su posebno za Takenoko dizajnirali Paulo Valčić i Boran Petljak.

Nova lokacija Takenoka u užem centru grada zasigurno će postati omiljena destinacija svih zaljubljenika u egzotične okuse.

Foto: Duško Vlaović
Linker
25. travanj 2024 19:52