Sara Renar
 Press /
#ostajemdoma

Sara Renar i Ana Ćurčin: Jake ženske kantautorske snage udružene u novom online koncertu

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić i u vrijeme potpunog lockdowna nastavlja s djelovanjem preko online platformi.

Lako je ostati doma kad možemo gledati najbolja regionalna kantautorska imena koja još jedan tjedan za redom sviraju iz svojih kuća. Ovog četvrtka u "Začarana Močvara FB Live Sessions" nastupaju Ana Ćurčin i Sara Renar, koncert možete pogledati na live streamu Facebook stranice Začarane Močvare.

"Ovaj tjedan, odlučili smo ponoviti beogradsko-zagrebački spoj, ovaj put s dvije umjetnice koje će vam u dva sessiona od trideset minuta izvoditi svoju glazbu. Za vas će svirati Ana Ćurčin i Sara Renar. Budite uz stranicu Začarane Močvare točno u 21 sat", poručili su iz zagrebačke Močvare.

Nakon prvog uspješnog i nenadanog Začarana Močvara FB Live Sessionsa iz tri grada s Marinadom iz Rijeke, Ivanom Judašem iz Zagreba, te iz Varaždina gdje je svoju svirku streamala ŠećeЯ, druženja s J.R. Augustom i Billie Joan, Stray Doggom i Denisom Katancem, te zadnjeg sessiona gdje su nastupili Kralj Čačka i Nina Bajsić idućih tjedana organiziraju svirke gdje će nastupiti neki i neke od najzanimljivijih kantautora i kantautorica iz regije.

Od nastupa do glazbe za film i kazalište

Ana Ćurčin je kantautorica rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a danas živi i radi u Beogradu. Njena glazba je nježna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, objedinjuje indie-rock i folk, koketira s bluesom i ambijentalnom glazbom. Ana aktivno nastupa od kraja 2012. godine.

 

Početkom 2016. godine Ana objavljuje svoj prvi studijski album "Sketches of Belonging". Kasnije te godine zajedno s bendom Stray Doggom nastupa na zajedničkom koncertu u Sava Centru, a 2017. na Exit festivalu.

Početkom 2018. okuplja bend u sastavu Goran Antović (klavijature), Marko Cvetković (bas) i Marko Benini (bubnjevi) i sudjeluje na festivalu Eurosonic Noorderslag u Nizozemskoj, nakon čega nastaju Ana & The Changes. Uz odlične kritike u domaćim, regionalnim i svjetskim medijima, Ana & The Changes održali su brojne koncerte u Srbiji i regiji tijekom 2018. godine, a krajem godine nastupili su i u Kulturnom centru Srbije u Parizu. U jesen 2019. objavljuju novi album pod naslovom "Differences". Uz rad u bendu, Ana Ćurčin sklada i izvodi muziku za film i kazalište, a njeni aranžmani tradicijskih pjesama poput "Lastavice, lasto" i "Oj, Savice" privukli su pažnju cijele regije.

Međunarodni uspjeh Sare Renar

Sara Renar pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Iza sebe ima četiri diskografska izdanja. Posljednji live album "Gdje povlačiš crtu" odjeknuo je u svim medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju.

 

U posljednje tri godine Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je na kazališnim projektima, česta je suradnica književnih manifestacija, surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima (Insolate, Hibrid) te radi glazbu za multimedijske projekte. Kritika je odlično recenzirala sva dosadašnja izdanja i live nastupe koji su Saru stavili u sam vrh nove muzičke scene u regiji.

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja, otkako je Hrvatsku i cijeli svijet pogodila pandemija koronavirusa zbog čega su sve umjetničke aktivnosti prekinute, ovaj projekt na volonterskoj bazi održava besplatne online koncerte. Pa ipak kako su nastupi uživo gotovo jedini izvor prihoda nezavisnim umjetnicima, ekipa Začarane Močvare omogućila je onima koji to žele, da uplatom simboličnog iznosa podupru svoje voljene umjetnike.

Pročitajte i:

Linker
13. studeni 2020 20:25