Promo
Potpuno prirodno

Sasvim posebna kozmetika: Tekući sapuni 'Dodir prirode' koje proivodi Udruga slijepih Zagreb

Sve vrste sapuna "Dodir prirode“ proizvode se 100 posto od prirodnih sastojaka, kako tvrdi voditeljica proizvodnje to je jedini pravi tekući sapun prisutan na našem tržištu bez sintetskih kemikalija.

Otvoren je pogon za proizvodnju tekućih sapuna "Dodir prirode“ koji proizvode slijepe i slabovidne osobe kroz tvrtku "Sfera Visia“ koju je osnovala Udruga slijepih Zagreb. Na skromnoj svečanosti počela je proizvodnja, uz prisustvo državnog tajnika Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, gospodina Dragana Jelića, izaslanice gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića i pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, gospođe Romane Galić te predstavnika donatora na skromnoj svečanosti otvoren pogon za

Ovaj projekt socijalnog poduzetništva uz sada zaposlene tri osobe, planira zapošljavanje još tri slijepe i slabovidne osobe u prvom kvartalu sljedeće godine, a o prodaji ovih proizvoda ovisi i daljnje zapošljavanje. Sve vrste sapuna "Dodir prirode“ proizvode se 100 posto od prirodnih sastojaka, čije recepture priprema voditeljica proizvodnje Barbara Šajinović koja je povodom proizvodnje tekućih sapuna "Dodir prirode“ izjavila:

"Ovo je sapun kao nekad, dok se sapun još kuhao u svakom domaćinstvu. Izrađen je od svježih jestivih biljnih ulja i kalijeve lužine, obogaćen prirodnim eteričnim uljima koja mu daju postojan, ugodan miris i pružaju prirodnu njegu kože. To je jedini pravi tekući sapun prisutan na našem tržištu bez sintetskih kemikalija“.

Promo
Dodir prirode, sapun kojeg proizvodi Udruga slijepiz Zagreb

Od sada u ponudi

Ovom projektu od prvog dana potporu pruža Grad Zagreb, ali mu se priključio i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Financijski su pružili potporu TIKA (Turska agencija za suradnju i koordinaciju) u iznosu od 30.000 eura za dio opreme te Europska Banka za Obnovu i Razvoj u iznosu od 20.000 EUR. Glavna sirovina za izradu sapuna je Zvijezda suncokretovo ulje koje je već godinama brend broj jedan po izboru potrošača u sklopu istraživanja IpsosPuls. Zvijezda, prva hrvatska tvornica ulja, Udruzi je donirala sirovinu potrebnu za godišnju proizvodnju sapuna.

'Ovo je sapun kao nekad, dok se sapun još kuhao u svakom domaćinstvu. Izrađen je od svježih jestivih biljnih ulja i kalijeve lužine, obogaćen prirodnim eteričnim uljima koja mu daju postojan, ugodan miris i pružaju prirodnu njegu kože. To je jedini pravi tekući sapun prisutan na našem tržištu bez sintetskih kemikalija'.

Direktor društva Zvijezda plus, gospodin Tihomir Adam, rekao je na svečanosti: "Izuzetno nam je drago što sa svojim ključnim proizvodom, Zvijezda suncokretovim uljem, možemo dati podršku društvenom poduzetništvu i zajedno s Udrugom slijepih Zagreb dodatno sudjelovati u stvaranju novih prilika za osobe s invaliditetom".

Povodom otvaranja proizvodnje, izvršni direktor Goran Denis Tomašković istaknuo je: "Od danas su u ponudi našeg poduzeća prirodni tekući sapuni 'Dodir prirode' u ambalaži od 300 ml, 500 ml, 1 l i 5 l. Tvrtke, ustanove i organizacije koje plaćaju penale zbog toga što ne zapošljavaju dovoljan broj osoba s invaliditetom mogu penale anulirati kupovinom naših proizvoda. U sljedećoj godini zaposlit ćemo još tri osobe u našem poduzeću“.

Ovo je nadogradnja projekta "Sapuni s točkicama“ za koji je ovaj mjesec agencija Apriori World na čelu koje se nalazi Danijel Koletić, a koja pro bono već punih pet godina surađuje s Udrugom slijepih Zagreb, dobila i prestižno svjetsko priznanje World Golden Contribution Awards kojeg dodjeljuju Ujedinjeni narodi i međunarodna asocijacija za odnose s javnošću IPRA. Naime, projekt osim svoje inovativnosti zadovoljava i jedan od 17 ciljeva održivog razvoja čovječanstva koje su postavili Ujedinjeni narodi - cilj 10 smanjenje nejednakosti.

Pročitajte i:

'Feel good' kozmetika: Podiže energiju i pruža osjećaj ugode, a obožava je i Nika Turković

U korak sa svjetskim trendovima: U suglasju s prirodom može se živjeti i na gradskom asfaltu

Zaštitite kožu i brinite o planeti: Sjajan novitet štiti kožu bez masnog sjaja, ali čuva i ekosustav

Linker
17. travanj 2024 22:11