KONCERT U TVORNICI KULTURE

Sjajan nizozemski trio My Baby ponovno dolaze u Zagreb

Miljenici domaće publike, sjajan nizozemski trio My Baby, nastupit će u Tvornici kulture u nedjelju 27. studenog. Godinu dana nakon prvog zagrebačkog nastupa u Tvornici kulture, kada su pokazali zašto ih nazivaju novom glazbenom atrakcijom i bend čiji impresivan nastup treba vidjeti uživo, trojac se vraća na treći nastup u našoj metropoli.

Bend MY BABY mješavina je nizozemske i novozelandske krvi, rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu. Progovaraju kroz repetitivne ritmove, puno slide gitara i sanjive vokale, spajajući tradicionalno i moderno u impresivan live nastup. Sami svoj jedinstveni izričaj nazivaju delta trance louisiana dub indie funkom, a njihova iznenađujuća kombinacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim i predstavlja pravo glazbeno osvježenje.

Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a oformili su je 2012. godine. Prvo izdanje, “MY BABY Loves Voodoo”, objavljeno je 2013. godine, a ozbiljnija internacionalna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj, u siječnju 2014. godine. Tijekom te iste godine bend je proputovao cijeli svijet nastupajući od Japana i Novog Zelanda do SADa i, naravno, cijele Europe. Uslijedilo je drugo izdanje, “Shamanaid”, objavljeno 2015. godine, a izdanje pokazuje žešći zvuk, novije utjecaje, poput indijskih i afričkih melodija kao i suvremene plesne glazbe, te želju benda da stalno redefinira vlastitu glazbu.

U četiri godine postojanja i dva albuma, te mnoštvo nastupa bend niže same pohvale za svoju energične nastupe i jedinstveni zvuk. Nakon ljetnih nastupa na Shamballa, Ozora, Phoda, Open Air Gampel ili pak INmusic festivalu, u novu sezonu su ušli s nastupima u Nizozemskoj, od koji su mnogi rasprodani. Sjajan scenski nastup i kombinacija žanrova koju ne možete čuti bilo gdje, velika energija, vibracije i neobični voodoo odlikuju ovaj bend, a prilika to doživjeti je u Tvornici kulture u koju se bend vraća na još jedan sjajan nastup.

Ulaznice u pretprodaji iznose 40, a na dan koncerta 55 kn.

Linker
20. travanj 2024 02:21