IFA Film / United Archives / Profimedia
Ipak nisu odustali

'Smrtonosno oružje' ipak dobiva peti nastavak: Opet ćemo uživati u humoru Mela Gibsona i Dannyja Glovera

Nakon čak 22 godine od posljednjeg nastavka Smrtonosnog oružja, jedan od omiljenih filmova devedesetih dobiva i peti, posljednji u kojem ćemo ponovno uživati u humoru Mela Gibsona i Dannyja Glovera.

Jedan od serijala filmova koji je obilježio devedesete svakako je Smrtonosno oružje. Ovaj akcijski film s komičnim elementima možemo gledati iznova i iznova i nikada nam neće dosaditi i to zbog briljantnog dvojca Mela Gibsona i Dannyja Glovera, a uskoro će slavni glumci reprizirati svoje uloge.

Iako je prije dvije godine redatelj Richard Donner rekao kako od petog nastavka neće biti ništa, producent Dan Lin je za The Hollywood Reporter potvrdio je kako od petog filma još uvijek nisu odustali. "Pokušavamo napraviti zadnje 'Smrtonosno oružje'. Donner se vraća, kao i originalna glumačka postava što je odlično. Sama priča vrlo je osobna stvar za Donnera. Mel i Danny su spremni za rad, sada trebamo početi raditi na scenariju", rekao je Lin.

LETHAL WEAPON 2, Mel Gibson, Danny Glover, 1989, (c) Warner Brothers/courtesy Everett Collection, Image: 97953644, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Warner Bros Collection / Everett / Profimedia
Warner Bros Collection / Everett / Profimedia

Donner je još od 2007. u pregovorima s Warner Bros.-om za peti film, a 2017. je otkrio da će se zvati "Lethal Finale" te da će biti vrlo mračan. Tada je "bacio bubu" da Warner Bros. komplicira i da do realizacije vjerojatno neće doći.

"Spreman sam za peticu. Zvat će se Lethal Finale. Mračan je film. Bili smo spremni, ali onda je Warner Bros. krenuo raditi svoje stare trikove. Ne baš Warner Bros., nego svi ti ljudi u pravnoj službi koji su pregovarali na kontraproduktivan način. Treba ih poslati u studio da rade s producentima i redateljima i glumcima i da nauče kako se radi film, a onda da idu u pregovore. Ovo je jednostavno posramljujuće", izjavio je Donner. Inače, "Smrtonosno oružje" ima i svoju TV verziju od tri sezone koju je također producirao Lin, ali nije polučio uspjeh kao originalni filmovi.

Linker
23. travanj 2024 01:21