Promo
VEZA TIJELA I ZVUKA

Sounded Bodies festival u Zagrebu

U organizaciji udruge Domino se u Zagrebačkom plesnom centru od 3. - 8. 11. 2016. održava drugo izdanje Sounded Bodies festivala. Program međunarodnog izvedbenog festivala, čiju selekciju potpisuje koreograf i plesni umjetnik Bruno Isaković, fokusiran je na predstave koje se poigravaju upotrebom glasa i zvuka te njihovom povezanošću s tijelom i fizikalnošću.

Ovim projektom želimo podržati umjetnike koji su razvili raznolike pristupe festivalskoj temi te čiji se rad odlikuje istraživačkom i eksperimentalnom metodologijom stvaranja izvedbenog materijala.

U okviru Sounded Bodiesa u Zagrebu će nastupati brojni umjetnici iz Australije, Kanade, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Mađarske i Hrvatske. Tijekom trajanja festivala će biti odigrano 10 predstava, te održano 5 umjetničkih radionica namijenjenih plesačima, koregrafima i izvođačima, tijekom kojih će se intenzivno raditi na učenju raznih tehnika kontrole međusobnog utjecaja glasa i pokreta.

Ugošćujemo generacijski vrlo različite umjetnike pa tako najavljujemo veterane plesne i performerske scene poput Marie Beland iz Kanade, Jorga Mullera iz Francuske te Deborah Leiser-Moore iz Australije, ali i njihove mlađe, no već priznate kolege Jareda Gradingera i Angelu Schublot iz Njemačke, Loica Perela iz Nizozemske i druge. Uz nastupe međunarodnih umjetnika koje hrvatska publika nema često priliku vidjeti, otvorenje i zatvaranje festivala prepušteno je hrvatskim umjetnicama Davorki Horvat i Vesni Mačković.

Predstave na ovom festivalu dio su inicijative "Umjetnost dostupna svima" prema kojoj se ulaznice samo rezerviraju, a po izlasku s predstave svaki posjetitelj sam upisuje cijenu na ulaznicu ovisno o svojim financijskim mogućnostima i zadovoljstvu pogledanom predstavom.

Detalje o festivalu možete doznati na njihovim internetskim stranicama.

Linker
25. travanj 2024 21:56