AKTIVAN ODMOR

To nam sad svima treba: Za zdravlje je presudno posvetiti se sebi, istražili smo gdje će ugoditi svim vašim potrebama i željama

Pandemijsko vrijeme ostavilo je velikog traga na svima nama, a u tom ‘ludilu‘ mnogi su zaboravili na sebe - preporučujemo kultnu destinaciju koja je obogatila svoju turističku ponudu i nudi odmor po mjeri baš svakog pojedinca.

Bliži se kraj godine, a samim time nakuplja se stres. Poslovne obaveze stišću, pandemijsko vrijeme ne pomaže, a jedino o čemu razmišljamo je odmor za dušu i tijelo, eskapizam na nekoliko dana koji će nam napuniti baterije i za iduću godinu. Pod time ne mislimo na "provod" u svoja četiri zida, na izležavanje ispred televizora gdje sate provodimo gledajući omiljene serije, već na aktivan odmor, spoj ukusne, nutritivno bogate domaće hrane, dobrih vibracija zbog lokacije koja je prvi red do mora te aktivnosti na zraku.

image

Joga na svježem zraku

Liburnia Hotels & Villas

Sve to možemo pronaći u gradu koji je začetnik hrvatske turističke ponude, u bajnoj Opatiji koja je već desetljećima mnogima prva asocijacija kada je odmor u pitanju. Kada se složimo oko lokacije, drugo što tražimo je smještaj. Predlažemo Active Healthy Hotel Istra, koji već na prvi pogled evocira mir, osvježenje i detoks kompletnog organizma. Zvuči primamljivo? I zaista jest.

Aktivni odmor

Morski zrak sam po sebi stvara pozitivnu energiju zbog negativnih iona i time jača naš imunološki sustav, a svi znamo kako je to sada bitnije više nego ikad. Hotel je smješten prvi red do mora tako da će jutarnja kava na terasi s pogledom na plavetnilo u nama probuditi odlično raspoloženje koje neće popuštati do večeri. Osim jutra, ispunjeno popodne i večer bitni su na svakom odmoru. Šetnja na svježem zraku blagodat je za ljudsko tijelo i um, dokazano ima pozitivan učinak na naše zdravlje stoga u ponudi imaju i nordijsko hodanje. Riječ je o turama duž poznate obalne šetnice Lungomare, od Voloskog do Opatije, u dužini od deset kilometara. Napor koji nećete niti osjetiti, a tijelo će biti zahvalno.

image

Trčanje Lungomare šetnicom

Liburnia Hotels & Villas

Možete isprobati i jogu. Meditacija na svježem morskom zraku pomoći će vam da smanjite stres, poboljšate snagu i povećate fleksibilnost, a oni malo hrabriji pridružit će se nedjeljom opatijskim "Kukalima" u tradicionalnom zimskom kupanju na plaži Slatina. Plivanje zimi jača imunološki sustav, potiče endorfine, sagorijeva kalorije i povećava libido, no preporučuje se isključivo ako ste zdravi.

image

U ponudi imaju i zimsko plivanje

Liburnia Hotels & Villas

U suprotnome, tonus mišića i dobar puls postići ćete plivanjem u zatvorenim bazenima s grijanom morskom vodom u Thalassotherapiji Opatija, u sklopu koje se možete opustiti i na raznim masažama te u saunama. U ponudi imaju i sveobuhvatan dijagnostički pregled.

image

Aktivan odmor

Liburnia Hotels & Villas

Hrana za prste polizati

Često zaboravljamo da je zdrava prehrana pola zdravlja. Kako bismo se vratili na pravi put, jelovnik hotela se u najvećoj mjeri sastoji od domaćih, lokalnih proizvoda, u prvom redu plave ribe bogate antioksidansima i omega-3 masnim kiselinama kao protuupalni način prehrane. Antioksidansi neutraliziraju slobodne radikale u tijelu i na taj način smanjuju upale, bolesti, oštećenje stanica i prerano starenje.

image

Dan započnite sa zdravim doručkom

Liburnia Hotels & Villas

Detoks kutovi s namirnicama poput chia sjemenki, zobenim pahuljicama, voćnim salatama i svježim cijeđenim sokovima, garancija su da ćete već s prvim obrokom u danu svoj organizam "počastiti" zdravim obrokom. Za kraj ispunjenog dana možete uživati u nutritivno bogatim večerama jer su na tanjuru, uz ribu, raznovrsno povrće u salati te jela na bazi šparoga i gljiva.

U kutku travara Alda Santa Pulića s Učke možete isprobati ljekovito bilje u obliku biljnih čajeva, biljnog maslaca, kruha i začina.

image

Kutak travara Alda Santa Pulića s Učke

Liburnia Hotels & Villas

Više o bogatoj ponudi hotela na sljedećim linkovima:

Get Active & Stay Healthy

Functional Check-Up Basic

Functional Check-Up Plus


Doživite Opatiju na potpuno drugačiji način, onako kako vaše tijelo treba, a vaš duh čezne - prepustite se vrhunskoj usluzi Active Healthy Hotela Istra i vratite se u svakodnevicu okrijepljeni i u punoj snazi.

image

Terasa u Active Healthy Hotel Istra

Liburnia Hotels & Villas
image

Lobby bar u Active Healthy Hotel Istra

Liburnia Hotels & Villas
image

Hotelska soba

Liburnia Hotels & Villas

Sadržaj nastao u suradnji s Liburnia HOTElS & VILLAS

Linker
25. travanj 2024 08:43