PROMO CONTINENTAL FILM
Ne propustite

U kina stiže ekranizacija međunarodnog bestsellera: Napeti krimić lako će vas ‘uhvatiti‘ u svoju mrežu

Prvi dio senzacionalne trilogije koji je opčinio milijune čitatelja napokon je na velikom platnu. Ako volite trilere, ovaj će vas držati na ‘iglama‘ od početka do kraja.

U Cineplexx i odabrana kina 4. veljače nam stiže napeti španjolski triler 'Šutnja bijeloga grada'. Priča filma prati inspektora Unaia Lópeza de Ayalu zvanog Kraken koji kreće tragom okrutnih ritualnih ubojstava koja potresaju baskijski grad Vitoriju-Gasteiz.

Na mjestima zločina uvijek se nalaze dva tijela; žensko i muško, uvijek s rukom na tijelu onog drugog. Prvi takav slučaj zabilježen je prije dvadeset godina, a gotovo identično dvostruko ubojstvo danas je opet potreslo Španjolsku. I to samo koji dan prije nego što iz zatvora treba izaći čovjek koji je za ubojstva osuđen – nekoć slavljen, a danas omražen, briljantni arheolog Tasio Ortiz de Zárate.

image
'Šutnja bijelog grada'.
PROMO CONTINENTAL FILM

Pred inspektorom Ayalom, mladom zvijezdom vitorijske policije, težak je zadatak - otkriti kako je Tasio nastavio ubijati iz zatvora, ili pronaći ubojicu zbog kojega je junak Krakenova djetinjstva u tamnici dva desetljeća proveo nevin.

Napet od početka do kraja

No, je li itko nevin u priči koju u sebi skriva Šutnja bijeloga grada? U mističnoj atmosferi Baskije, slijedeći trag krvi, koji vodi do Stare katedrale i velebnih palača Vitorije – ovaj triler furiozna tempa hvata nas u svoju mrežu i ne dopušta nam da predahnemo.

image
'Šutnju bijelog grada' režirao je Daniel Calparsoro, a film je snimljen prema međunarodnom bestseller romanu Eve Garcíe Sáenz de Urturi.
PROMO CONTINENTAL FILM

Triler 'Šutnja bijeloga grada' snimljen je prema međunarodnom bestseller romanu Eve Garcíe Sáenz de Urturi. Riječ je o napetom i elegantnom krimiću u kojemu se mitologija i legende, arheologija i obiteljske tajne miješaju sve do vrtoglavog raspleta koji će vas zateći nespremne.

Za režiju filma zaslužan je Daniel Calparsoro, a u glavnim ulogama imamo priliku gledati Belén Ruedu, Javiera Reyu, Auru Garrido, Manola Solo i Alexa Brendemühla.

Linker
18. rujan 2021 06:11