Press
Za svakoga ponešto

U Zagrebu neće biti nimalo dosadno: Događanja koja ne smijete propustiti u kolovozu

Ako ste i vi među onima koji će kolovoz provesti u pustom gradu Zagrebu, ne brinite jer mjesta za dosađivanje nema - brojna događanja su pred nama i šteta bi ih bilo propustiti.

Najšarmantniji ljetni piknik u gradu

Mala gastro-oaza na Gornjem gradu bit će mjesto na kojem će se i ovog ljeta uživati u hladovini, s pogledom na grad. Na Vranicanijevoj poljani, jednoj od najljepših gradskih lokacija, od 2. do 30 kolovoza, svakog četvrtka u popodnevno-večernjim satima (18-23 sata) održava se Mali piknik, događanje koje je već osvojilo sve koji ljeto provode na vrućem zagrebačkom asfaltu. U jedinstvenom i šarmantnom ambijentu možete uživati uz ljetne delicije iz domaćih OPG-ova.

Press

Ljetna pozornica Tuškanac

Za ugodan filmski tjedan svratite do Tuškanca: u novom programu Ljetne pozornice Tuškanac, najljepšem kinu na otvorenom, do kraja rujna će se prikazivati aktualni filmovi. Ovog tjedna tamo još možete pogledati film "Do dna" redatelja Wima Wendersa u kojem glume oskarovka Alicia Vikander i James McAvoy, dok je u subotu na rasporedu Mamma Mia: Here We Go Again, nastavak popularnog filma Mamma Mia iz 2008., koji je sniman na našem Visu. U glavnim ulogama su Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried te Colin Firth.

press
Mamma Mia

Ljeto na Zrinjevcu

Posljednji vikend Ljeta na Zrinjevcu očekuje nas bogat program: osim sportskih i opuštajućih aktivnosti, na rasporedu - onom večernjem - su koncert: u petak je nastup Zdenke Kovačiček i Green House Blues Banda, subotu Soulfingersa te u nedjelju Marka Tolje.

Zagreb, 250718.
 Park Zrinjevac.
Hlad parka Zrinjevac odlicno je mjesto za odmor i bijeg od ljetnih vrucina.
Na fotografiji: mladi u hladu parka
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / Hanza Media

Ljeto kod Matoša

Caffe de Matoš na Strossmayerovom šetalištu nastavlja se i u ljetnoj sezoni, nakon što je za vrijeme Adventa oduševio posjetitelje. U ljetnoj verziji - uz brojne ležaljke uz šetalište na kojima možete odmoriti - donosi filmove, stand-up komičare, glazbenike te plesnjak.

Caffe de Matoš

Histrionsko ljeto

Sve do 1. rujna svakog dana, osim nedjeljom i ponedjeljkom, možete uživati u predstavi "Grička vještica" na Opatovini, u sklopu Zagrebačkog histrionskog ljeta. Glavne uloge u predstavi prema najčuvenijem romanu Marije Jurić Zagorke tumače Mada Peršić i Janko Popović Volarić.

proba za predstavu Gricka vjestica, Histrioni, Zagreb, 250618
na slici: glumci mada perisic, janko popovic volaric
Ines Stipetić

Ljeto u kinu Europa

Program u kinu Europa pod nazivom "Propustili ste, pogledajte!" donosi brojne filmske naslove koji su prikazani kroz godinu, a koje niste uspjeli pogledati. Među njima se nalaze i domaći naslovi poput "Osmog povjerenika", "Comic Sans", "Muškarci ne plaču" i "Kratki izlet".

Osmi povjerenik

Linker
25. travanj 2024 13:23