DANI KOJI SJAJE

Udružili se s legendama iz Novih Fosila: Grupa Pavel obožavatelje vratila u vrijeme sedamdesetih

Novi singl ‘Dani koji sjaje’ grupa Pavel snimila je s nekadašnjim članovima grupe Novi Fosili - Sanjom Doležal, Marinkom Colnagom i Vladimirom Kočišem Zecom.

Nakon iznimno uspješnog albuma ‘Ennui’, zagrebačka grupa Pavel najavljuje novi, sedmi studijski album koji otvaraju neočekivanom, zanimljivom suradnjom s članovima benda čija je glazba, kaže nam Aljoša, obilježila njegovo djetinjstvo i odrastanje.

"Što sam stariji to više slušam glazbu koja mi je obilježila djetinjstvo, a ova pjesma je inspirirana prekrasnim albumima Novih Fosila iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Nevjerojatan je privilegij surađivati s ljudima koji su uljepšali moje odrastanje i još sam uvijek u čudu da su pristali sudjelovati u snimanju. Hvala im neizmjerno", poručio je Aljoša Šerić o novoj pjesmi koja svojom energijom, a i samim nazivom, najavljuje vedrije i toplije dane ‘koji sjaje’-

"Zahvalna na prilici da surađujemo s divnima Sanjom, Zecom i Marinkom, od njih se puno toga da naučiti, sve ono o čemu pjevao u pjesmi oni zaista i potvrđuju, svojom pozitivom i zaraznom energijom. Nadam se da će se to prenijeti i na slušatelje. Malo prkosa životu", rekla je Antonia Šerić o ovoj suradnji.

image

Novi singl u sasvim drugačijem izdanju

PROMO

Autorski potpis i ovog puta pripada Aljoši Šeriću, uz producenta Jeru Šešelju koji je ovog puta uz Aljošu koautor glazbe i aranžmana, dok je Dalibor Grubačević raspisao aranžman gudača. Na pjesmi su uz Sanju, Marinka i Zeca prateće vokale pjevali Nataša Mirković i Vladimir Pavelić Bubi, članovi zadnje postave Novih Fosila, uz još Dariju Hodnik i Dragana Brnasa. Video ekranizaciju pjesme, koja bez sumnje u nama izaziva osjećaj nostalgije za nekim minulim vremenima, u priču je upakirao Radislav Jovanov Gonzo.

image

Vraćanje u sedamdesete

PROMO

Čitajte i: Premijera novog spota! Pogledajte kako je Aljoša Šerić zaradio frakturu na snimanju njihovog plesa na mjesecu

‘’Iznenadio nas je, ali jako razveselio poziv na suradnji s Tonkom, Aljošom i dečkima. Kad smo čuli pjesmu, odmah smo rekli – to je kao stvoreno za nas! Pjesma je moderna, a opet lagano retro. Pravi primjer pop glazbe kakvu mi izvodimo godinama. Snimanje u studiju proteklo je veselo i uz puno smijeha, a tako je bilo i na snimanju spota. Vratili smo se na trenutak u kraj sedamdesetih i drage mi osamdesete. Nadam se da će se ova pjesma svidjeti publici, kao što je i nas očarala", kazala je Sanja Doležal.

Novim singlom ‘Dani koji sjaje’, osim što najavljuju novi album, Pavel podsjeća i na najavljeni koncert na Ljetnoj pozornici Tuškanac 29.6., za koji su ulaznice već u prodaji putem sustava Eventim. Zelena oaza usred grada bit će savršena kulisa za bezvremenske hitove Pavela koji će nam donijeti presjek iz svih faza benda s dosad objavljenih šest studijskih izdanja, ali i premijerno uživo izvođenje upravo objavljene pjesme!

Linker
23. travanj 2024 20:57