Borut Planinc
Art park projekt

Uređena je još jedna lokacija u Zagrebu: S Martinovke se Mjesec doista najbolje vidi preko dana

Mali park u Plitvičkoj ulici 8. svibnja gotovo je postao premalen, nakon što su svi došli pozdraviti novouređenu zelenu površinu u centru Zagreba, organiziranu u sklopu projekta Art park 2019.

Ugodno druženje tako se nastavilo nakon što je predstavljen novi mural Baba Lune. S malo fasadne boje, spreja i dobre volje, organizatori su pokazali kako zagrebačke lokacije mogu oživjeti street art idejama. Baba Luna i pogled prema gigantskom Mjesecu, osnovni su motivi murala koji se proteže cijelim bočnim pročeljem privatne kuće, a koji potpisuje umjetnik Boris Bare, ujedno jedan od pokretača i organizatora Art parka.

"S malim umjetničkim 'osvježenjem' javne površine može se itekako podići kvaliteta života ljudi, vratiti im osmijeh na lice te na neki način zbližiti zajednicu stanovnika koji tamo žive. Upravo smo oslikavanjem murala Baba Lune, uređenjem postojećih klupica i dječjih sprava te organizacijom jučerašnjeg mini eventa na Martinovki, to i dokazali. Već godinama s istim pristupom organiziramo projekt koji je na uspješan način revitalizirao prekrasan park u centru grada, nekoć poznat kao 'narkić-parkić', a ovo je svojevrsna nadogradnja idejom o širenju lokacija. Također, ovo je prva u nizu aktivnosti kojima najavljujemo iznenađenja za novu sezonu Art parka 2019." - izjavio je ovim povodom Boris Bare.

Borut Planinc

Borut Planinc

Iduća postaja za projekt Art park bit će gostovanje u sklopu ovogodišnjeg Floraarta na Bundeku, koji se održava od 13. do 19. svibnja. Umjetnički program oslikavanja panela uživo s potpisom Art parka, organizacija dječje radionice u suradnji s OMart te glazbeno druženje s DJ Zakom zakazano je za završni vikend trajanja Floraarta, u popodnevnim satima.

Borut Planinc

Borut Planinc

Borut Planinc

Linker
16. travanj 2024 03:27