ca
 Promo
priča o privlačnom vuku

Uspjeh hrvatske koprodukcije: 'Toomas ispod doline divljih vukova' u natjecateljskom programu Festivala u Torontu

Ovogodišnji Međunarodni filmski festival u Torontu ugostit će hrvatsku manjinsku koprodukciju s kratkometražnim animiranim filmom koji je svoju svjetsku premijeru već imao i to na festivalu u Annecyju, a svjetsku premijeru imat će i jedan igrani.

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu prikazat će se kratkometražni animirani film "Toomas ispod doline divljih vukova" redateljice Chintis Lundgren. Radnja filma vrti se oko privlačnog vuka Toomasa koji izgubi posao te se zaposli kao žigolo kako bi mogao uzdržavati obitelj. No, supruzi Viivi prešućuje gubitak posla i svoje novo zaposlenje. Njegova supruga Viivi također skriva tajnu: pohađa skupi seminar za osnaživanje žena koji uključuje šibanje muških robova.

Promo

Film je nastao u produkciji Chintis Lundgreni Animatsioonistuudio iz Estonije, Jadranska animacija - Adriatic Animation iz Hrvatske i Miyu Productions iz Francuske, a podržao ga je i Estonski filmski institut, Estonski kulturni fond, Hrvatski audiovizualni centar, Arte France i CNC. Osim režije, Chintis Lundgren je uz Draška Ivezića zaslužna i za scenarij, dok je glazbu napravio Terence James Dunn. Lungren, Ivezić i Darko Vidačković radili su i na animaciji, a u filmu uz Ivezića i Lundgren glume Leon Lučev, Dražen Šivak i Lee Delong.

Premijera filma održala se na ovogodišnjem izdanju festivala u Annecyju, a do sada je prikazan u Anibaru i na Međunarodnom filmskom festivalu Guanajuato. Na Festivalu u Torontu svjetsku će premijeru imati još jedna hrvatska koprodukcija - dugometražni igrani film "Bosonogi car" belgijskih redatelja Petera Brosensa i Jessice Woodworth u kategoriji Suvremene svjetske kinematografije.

Promo

Festival u Torontu traje od 5. do 15. rujna, a ostali detalji nalaze se na njihovim službenim stranicama.

Linker
22. studeni 2020 02:12