#čitam #gledam #slušam

Vikend preporuka Nike Turković: Na ‘repeatu‘ mi se vrti pravo glazbeno remek djelo

Glazbenica Nika Turković u našoj rubrici Čitam, gledam, slušam otkriva da se sve češće okreće poeziji, koje tri serije preporučuje našim čitateljima te koji ju je album ‘izuo iz cipela‘.

#čitam

Trenutno sam u fazi 'moram se inspirirati' pa čitam posljednju zbirku poezije Margaret Atwood 'Od dragosti' i oduševljava me. Nisam do sada čitala knjige ove autorice, ali sada je definitivno na mojoj wish listi. Primijetila sam kako se okrećem poeziji kad mi je potrebna neka životna, a posebno glazbena inspiracija.

#slušam

U zadnje vrijeme preslušavam sve što mi je 'pobjeglo' u posljednjih par mjeseci, pa mi je tako album Bad Daughter 'Let me panic' na repeatu i slažem se sa svim zadnjim kritikama koji ga nazivaju jednim od najboljih albuma na našim prostorima. Svakako preporučujem da poslušaju svi jer je ovo svjetsko remek djelo.


#gledam

Znam da sam zakasnila i da sam vjerojatno među posljednjima, ali tek sad sam počela gledati seriju Euphoria. Vezala sam se uz nju jer, kao dijete koje je odraslo sa serijom Skins, rekla bih da je inspirirana upravo time samo možda malo romantizirana na američki način. Imam osjećaj da Britanci uvijek takvim temama pristupe sirovije. Svejedno, likovi su fantastični, moda i make up savršeni i zasad jako uživam u svakoj epizodi. Željno iščekujem novu sezonu serije Ozark, a u međuvremenu sam pogledala i Sharp Objects koja me oduševila.

Čitajte i: Ovo su trenutno tri najgledanije serije na Netflixu: ‘Stay Close‘ pala s prvog mjesta

Linker
20. travanj 2024 15:47