Povratak normalnog

Zabava za velike i male: Cirkus stiže u grad i otvara ovoljetnu festivalsku sezonu Martinske u Šibeniku

Jedna od rijetkih destinacija u zemlji, ali i ostatku svijeta i ove godine planira niz glazbenih festivala, no za početak Šibenčani i njihovi gosti mogu uživati u predstavama modernog cirkusa.

Ovoljetnu sezonu festivalske destinacije Martinska u Šibeniku, u nedjelju, 4. srpnja, otvaraju cirkuske predstave, u pravom cirkuskom šatoru, u režiji kolektiva CirkoBalkana.

Iste će se odvijati četiri dana, počevši sa nedjeljom, 4. srpnja, zaključno sa srijedom, 7. srpnja. Početak predstava je u 20:30, kapacitet je ograničen, a ulaznice se već mogu nabaviti u pretprodaji. Prije i nakon održavanja predstava organizirana je brodska linija sa šibenske rive do Martinske, i natrag.

image
Predstava zanimljiva i malima i velikima
PROMO

Predstava Cirkobalkana Kaos Cabaret

Cirkuski kolaž cabaret za sve uzraste i opredijeljenja! Priča o ljudima koji su osuđeni na život kroz bezbroj istovremenih uloga; čistača / izvođača / garderobjera / zabavljača / muzičara / tehničara, kojima se ocrtavaju odnosi likova ispod površine priče i ulaze u neočekivane situacije.

Čitajte i: Svi putevi vode u Šibenik - od dječjeg festivala do svakodnevnih koncerata i festivala u gradu koji ovo ljeto ne smijete zaobići

Tokom predstave nameće se niz egzistencijalnih pitanja: Zašto jedan viče dok drugi metu? Tko li će zauzeti mjesto na plaži? Da li je u koferu koktel ili prljava prošlogodišnja voda? I šta će tu? Tko je najjači čovjek na svijetu i šta mu to treba? Tko će nastupiti u sljedećoj točki milom ili silom? Kome će prvom ispasti čunj? Da li će prije puknuti žica na mandolini ili visoka peta žute štikle? Šta ćemo jesti sutra? I još mnoga druga…

image
Točke se izvode i na zemlji i u zraku.
PROMO

U svakom slučaju nezaboravan doživljaj koji neodoljivo podsjeća na večer u cirkusu.

U ovoj predstavi gledatelji mogu vidjeti presjek klasičnih cirkuskih točaka na urnebesno ne-klasičan način - od žongliranja i raznog manipuliranja do akrobacija u zraku i na zemlji, i sve to začinjeno diskretnom interakcijom, improvizacijom i vrlo živom muzikom.

Čitajte i: Max Juričić: ‘Kad mi je kći rekla da ide na Seasplash, bio sam oduševljen, sad je onda ponosna što nastupam tamo‘

image
Cirkobalkana Kaos Cabaret
PROMO

Izvodi Cirkobalkana tim: Vladana Manić, Jadranka Žinić Mijatović, Domagoj Šoić, Nikola Mijatović, Milan Manić

Za sve vrste i uzraste.

Trajanje: 50 min.

Produkcija: Kreativni cirkus i Cirkobalkana.

Linker
19. travanj 2024 22:04