Bruno Konjević / CROPIX
25.lipnja

Zagrebačka filharmonija na festivalu Zagreb Classic

Zagrebačka filharmonija - naš vodeći simfonijski orkestar i jedan od nositelja open-air festivala Zagreb Classic, više nastupa u programu ovogodišnjega festivala započet će u ponedjeljak, 25.lipnja

Ovogodišnji festival na Trgu kralja Tomislava donosi niz prvorazrednih glazbenih poslastica u sklopu kojega će svoj koncert imati i Zagrebačka filharmonija. Zagreb Classic festival orkestara održava se po treći put u jedinstvenom prostoru gradskoga parka na Trgu kralja Tomislava, a okuplja vodeće hrvatske i strane orkestre, ansamble, dirigente i soliste te pruža nezaboravni doživljaj uživanja u glazbi na travi.

Koncertom Zagrebačke filharmonije 25.lipnja u 21 sat na sam Dan državnosti, program će se sastojati od nekolicine dobro poznatih glazbenih brojeva svjetske literature, kao i antologijskih uspješnica hrvatske glazbene produkcije, zaključno sa slavnom Romancom Zrinjskog Ivana pl. Zajca i neizostavnom koračnicom U boj!

Solisti koncerta su višestruko nagrađivani violinist Luka Ljubas te ugledni bariton, prvak Zagrebačke opere, Ljubomir Puškarić. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Ivo Lipanović.

Linker
19. travanj 2024 15:58