Getty Images
FIRST LADIES

Život u Bijeloj kući: Slavnu oskarovku uskoro gledamo kao Michelle Obamu u novoj seriji

Američka kabelska i satelitska TV mreža Showtime emitirat će seriju 'First Ladies', koja će predstaviti živote prvih dama u Bijeloj kući. Poznato je i koja će oskarovka utjeloviti nekadašnju prvu damu Michelle Obamu.

Za ulogu Michelle Obame izbor je pao na Violu Davis (54), oskarovku poznatu iz filma "Fences" za koji je i osvojila prestižnu nagradu. Najavljena serija "First Ladies" nastala je po predlošku pisca i producenta Aarona Cooleya te će gledateljima pružiti uvid u privatne i poslovne živote prvih dama.

Serija će otkriti i koje važne političke odluke su donesene u Bijeloj kući i gdje se nalaze njezine prostorije i osoblje. Uz Michelle Obamu, u središtu prve sezone bit će i Eleanor Roosevelt i Betty Ford, za koje još uvijek nije poznato koje glumice će ih utjeloviti. Za Violu Davis ova uloga je kao ostvarenje sna, kako je komentirala jednom prilikom, a nedavno je supruzi Baracka Obame čestitala rođendan uz poruku "Moja vizija elegancije, ljepote i inteligencije".

Sve tri prve dame u prvoj sezoni ostavile su veliki trag iza sebe - Michelle je prva afroamerička prva dama SAD-a te je nastavila inspirirati milijune ljudi diljem svijeta i nakon dva predsjedničkog mandata Baracka Obame. Roosevelt je s druge strane prva dama koja je tu titulu nosila najduže te se isticala borbom za rasnu ravnopravnost i ljudska prava, kao i Betty Ford, poznata po otvorenom dijalogu o feminizmu i liberalnim stajalištima o socijalnim pravima ljudi.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 10:  Viola Davis attends the EE British Academy Film Awards at Royal Albert Hall on February 10, 2019 in London, England. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

NEW ORLEANS, LOUISIANA - JULY 06: Michelle Obama speaks onstage during the 2019 ESSENCE Festival Presented By Coca-Cola at Louisiana Superdome on July 06, 2019 in New Orleans, Louisiana. (Photo by Bennett Raglin/Getty Images for ESSENCE)
Getty Images for ESSENCE

Najavljena je tek prva sezona serije, no u budućnosti možemo očekivati priče i o ostalim damama koje su ostavile trag u Bijeloj kući. U svakom slučaju, Viola Davis se čini kao idealan odabir za ulogu Michelle Obame koju je i susrela nekoliko puta, pa se veselimo novom projektu koji će stići na male ekrane.

Linker
19. travanj 2024 16:37