Sanjin Kaštelan
Gastro slavlje u centru Zagreba

Znate li tko danas slavi rođendan?

Najpoznatiji zagrebački projekt koji okuplja ljubitelje zdrave i organske hrane, Mali plac, danas slavi svoj 4. rođendan. A tim povodom očekuje vas ukusan rođendanski stol.

U zagrebačkom Branimir centru od 16 do 21 sat održat će se novo izdanje Malog placa, ovog puta slavljeničko. Kao tržnica lokalne, organske hrane koja okuplja male proizvođače pokrenut je prije četiri godine, a danas je Mali plac 'punokrvni' član rastuće hrvatske zajednice ljubitelja zdravog i organskog. Osim što u Branimir centar, gdje se Mali plac u isto vrijeme održava svake srijede, idete po svježe slane i slatke namirnice domaćih proizvođača, ovdje se dolazite i družiti te pobliže upoznati s ljudima koji se time bave.

"Želja nam je to povezivanje učiniti zabavnim i kreativnim događanjem te Vas potaknuti da osobno upoznate ljude koji proizvode hranu i iz prve ruke doznate sve o njihovim proizvodima te procesu uzgoja i proizvodnje. Ovdje se odnos temelji na povjerenju." - izjavila je jedna od osnivačica, Jelena Mikin.

Sanjin Kaštelan

Danas ćete tamo moći kušati i na kraju kupiti brojne hrvatske proizvode čiji popis saznajte ovdje, zatim očekuje vas rođendanski stol s brojnim delicijama, a moći ćete se upoznati i s projektima Slow Food te Pasica kasica.

Linker
23. travanj 2024 20:19