MOCKUPS DESIGN
‘OBLAČASTA‘

Zoran Vakula i Nik Titanik izdali drugu slikovnicu u seriji ‘Vremenaste priče‘, a u pripremi je i treća!

Omiljeni HRT-ov meteorolog u surandji s karikaturistom, ilustratorom i dizajnerom Nikom Titanikom izdao je drugu u seriji metaslikovnica koja na najzanimljiviji način donosi odgovore na pitanja o oblacima!

Nakon „Vjetropiraste“, od mnogih tražene prve meteoslikovnice u seriji „Vremenaste priče“, u kojoj simpatični dječak Val podučava o vjetru - Zoran Vakula i Nik Titanik nastavljaju suradnju „Oblačastom“ – u kojoj djevojčica Vedrana govori o oblacima. Naravno, i ovdje piše meteorolog Vakula, a crta karikaturist i ilustrator Nik Titanik. I dalje ponajprije za stariju vrtićku skupinu i niže razrede osnovne škole, ali kao i kod „Vjetropiraste“ – jamačno će poneku do sada neznanu zanimljivost u „Oblačastoj“ naći i mlađi i stariji.

Vedrana pomaže pronalaženju pitanja kao što su: „Što su oblaci? Kako i gdje nastaju? Koliko ih ima i kakvih oblika? Koji su najniži oblaci, a koji najviši? Što i kako proizvode? Može li ih se dodirivati? Kada ih i kako fotografirati?“ i još mnoga druga.

Čitajte i: Za uvijek vedro lice Zorana Vakule najzaslužnija je crnokosa dama: Znao je da je ta čim ju je ugledao

Osim da mnogošto nauče, cilj „Vremenastih priča“ je i potaknuti skoro pa najmlađe na razumijevanje prirode i njezinih zakonitosti, te ih zainteresirati za meteorologiju i pojasniti neke osnovne meteorološke pojmove kako bi im bilo lakše razumijevati svakodnevne meteorološke informacije, kojih je u ovo vrijeme klimatskih promjena i globalnog zatopljenja napretek.

I dok se nakon „Vjetropiraste“ nije pouzdano znalo hoće li vjetrovi „dopuhati“ do pojašnjenja oblaka, sada se već može tvrditi kako je u pripremi nova „Vremenasta priča“ - o suncu, ali se još pouzdano ne zna hoće li biti „Sunčana“, „Sunčasta“ ili možda „Zrakasta“.

No, neprijeporno je da u „Oblačastoj“, osim Vedranine priče o oblacima, postoji još i bojanka, premetaljke, rebusi i križaljka – ili bolje reći – ispunjaljka. Naravno, puna oblaka.

Izdavač slikovnice je Nik Titanik Studio d.o.o., prvi i jedini hrvatski studio specijaliziran za izradu karikatura, ilustracija, stripova i slikovnica, a slikovnica se već može kupiti na poveznici te uskoro u boljim knjižarama.

Linker
20. siječanj 2022 00:54