Getty Images
BEZBRIŽAN ODMOR

Pripremate se za prvo ljetovanje s bebom? Ovo su sve informacije koje trebate znati

Odlazak na godišnji odmor s bebom donosi neka malo drugačija i nova pravila.

Ipak, kao i u svakoj životnoj situaciji, najbitnije je imati dobar plan i pripremu i sve će proći bez problema. Odlazak na more nova je avantura s bebom koja zahtjeva dobro planiranje, a evo kako da si olakšate eventualne nedoumice.

Pakiranje za odmor

Pakiranje i priprema svih stvari koje ćete nositi sa sobom stresno je i inače, a kamoli kada je još i beba u pitanju. Hoće li biti dovoljno odjeće, što sve treba uzeti od lijekova, da uzmemo i ona tri luftića ili samo jedan? Kada je u pitanju robica za djecu, birajte lagane materijale koji dišu, ali pripazite da bebi budu zaštićene ruke i noge od jakog sunca. Naravno, kupaće gaćice i šeširić su nezaobilazni za pravo brčkanje i uživanje, ali ne zaboravite na higijenske potrepštine. Pelene i maramice, ali i kremice za zaštitu od sunca jer je dječja koža iznimno osjetljiva.

Travelling with kids. Happy mother with her child packing clothes for their holiday
Getty Images/iStockphoto

Također, pripremite i potrebnu hranu, a kako bi si olakšali komplikacije oko pripreme hrane za bebe na plaži ili tijekom putovanja, odaberite Lino kašice. Ne samo da se ne morate mučiti s pripremom jer je kašica odmah spremna za konzumaciju, već možete birati između brojnih okusa i namirnica koje je potrebno uvoditi u djetetovu prehranu. Tako na raspolaganju imate kašice od različitih vrsta voća, žitarica, povrća te mesnih namirnica.

Prednost je što kašice mogu poslužiti kao doručak, međuobrok ili večera, a uz carstvo okusa vjerujemo da ni vi kao roditelji nećete moći odoljeti opcijama kao što su Lino mliječni desert čokolada, Lino mliječni desert gris i Lino mliječni desert keks.

Najudobnije putovanje

Photo of young father spending time with his son by taking him on a road trip in nature
Getty Images

Realno, najbolja opcija za odlazak na putovanje s malom bebom jest ona pomoću automobila. Osnovna stvar je da nabavite dobru auto sjedalicu i spremni ste! Prednosti putovanja automobilom ima više. Možete stati kada god je to potrebno, ako treba previti ili nahraniti dijete, a jednako tako na većinu djece vožnja djeluje umirujuće te ih uspava. Naravno, u automobilu imajte djetetovu omiljenu igračku, ali i lijekove za svaki slučaj da ne kopate po koferima ako dođe do potrebe. Torbica s lijekovima neka sadrži toplomjer i lijekove za ublažavanje bolova i snižavanje temperature, flastere, antiseptik i kremu za bolove kod izbijanja zubića. Naravno, nemojte zaboraviti na kašicu ako beba ogladni putem.

Lokacija smještaja i plaže

Adventurous family vacation
Getty Images

Prije nego rezervirate smještaj, obratite pozornost na udaljenost od plaže te na sam pristup plaži. Bitno je da ima lagan pristup ako idete s kolicima, da sadrži dovoljno hlada i da je plaža pitoma, što znači da ne postoji opasnost od oštrih i strmih stijena. Također, posebno ako idete na otok, raspitajte se unaprijed gdje se u mjestu nalazi liječnik ili hitna služba te lokacija ljekarne.

Zaštita bebe na plaži

The cute baby boy playing on the beach. Little boy sitting on the sand. Sea and seashore as background with copy space
Getty Images/iStockphoto

Kada ste napokon stigli na željenu destinaciju, vrijeme je za kupanje! Svakako izbjegavajte najjače sunce i boravak na plaži između 11 i 17 sati, a ako to ne možete izbjeći, provedite to vrijeme u hladu. Prozračna i lagana odjeća i šeširić neka vam budu osnova bebine odjeće, baš kao i pažljiva briga oko nanošenja zaštitnog faktora. Malenoj djeci odgovara iznimno topla temperatura mora i stoga je odlična ideja nabavka malenog bazenčića u kojem može uživati u igri i brčkanju, a da vi niste u panici jer cijelo vrijeme imate situaciju pod kontrolom. Dodajte par zabavnih elemenata poput neodoljivih igračaka na napuhavanje i vjerujemo kako će se zabaviti cijela obitelj, a ne samo beba. Također, sa sobom na plaži uvijek imajte kašice jer su najbolja i najjednostavnija opcija koja će vašem djetetu pružiti kvalitetan obrok, a vas rasteretiti brige o pripremi hrane na plaži.

Uživajte u svom ljetovanju s najmlađim članom obitelji i neka bude za pamćenje!

Linker
20. travanj 2024 05:33