Najodgovorniji posao na svijetu

Proslava o kojoj priča cijeli Split: Lucija Zaninović povela kćer, a bivša zastupnica u Saboru otkrila lijepe vijesti

Većini žena koje su prošle iskustvo trudnoće i poroda ta je tema jedna od omiljenih pa tako ovotjedno druženje u splitskoj udruzi koja održava tečajeve za trudnice, nisu htjele propustiti mnoge mame s tamošnje javne scene. Družeći se s njima doznali smo za važnu odluku bračnog para Ninčević Lesandrić.

Poznate dame, među kojima su bile bivša saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić, umirovljene tekvandoistice Lucija Zaninović Kuzmanić i Ana Zaninović te HRT-ova novinarka Regina Zubanović - uz pjenušac i slastice prisjetile su se najvažnijeg trenutka u životu.

Ivana Ninčević Lesandrić, čija je kćerkica Perina baš ovih dana proslavila drugi rođendan, njezin dolazak na svijet pamti kao teško iskustvo.

- Jako sam se namučila jer sam htjela roditi prirodnim putem. No, na koncu sam ipak završila na operacijskom stolu te je Perina, koja je bila teška pet kilograma, rođena pomoću carskog reza - prisjetila se Ivana.

Nekadašnja nezavisna zastupnica Mosta, koju mnogi znaju po njezinoj borbi da se kiretaža izvodi uz anesteziju, priznala je da ona i suprug planiraju drugo dijete.

- Zapravo bih voljela imati troje djece. Zbog planova o proširenju obitelji za sada se nemam namjeru vraćati u politiku - kazala nam je uspješna mama.

image

Lucija Zaninović Kuzmanić sa kćerkicom i sestrom Anom Zaninović.

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Ana Zaninović progovorila o svom razvodu: ‘Uistinu sam napravila sve u svojoj moći da obitelj održim na okupu‘

Za razliku od Ivane, blizanke Zaninović nemaju teške uspomene na porode, premda su i one svoju djecu rodile carskim rezom.

Svoja prva iskustva iz rađaonice sestre su svojedobno ekskluzivno podijelile s magazinom Gloria koji je prvi predstavio njihove mališane Ervina i Tomu.

Ta je tema pogotovo bliska Luciji koja je prošle godine po drugi put postala mama.

- Zahvaljujući sportu obje smo lakše podnijele i trudnoću i porod. Štoviše, nakon druge trudnoće ja sam na nogama bila već nakon nekoliko dana - ispričala je Lucija, koja je na jučerašnjem događanju imala najslađe društvo. Ona i Ana su, naime, došle s Lucijinom kćerkicom Marinom koja je ljetos napunila jednu godinu.

- Marina je toliko dobra da je svugdje vodim sa sobom. Šalim se da mi je uz Anu najbolja prijateljica - smije se Lucija.

image

Novinarka Regina Zubanović

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

I dugogodišnja novinarka splitskog studija HRT Regina Zubanović, koja je majka troje djece, pohvalila se da je imala lake porode.

- Svo troje djece sam rodila prirodnim putem, bez puno muke i boli - rekla nam je Regina. Njezino lijepo i pozitivno iskustvo s porodom istaknula je i domaćica večeri, osnivačica udruge Beba Eva Bosiljka Bulović, kod koje je plavokosa novinarka pohađala tečajeve za trudnice. Jedna od najiskusnijih splitskih primalja kroz čije su ruke prošli mnogi slavni Splićani poput pjevačice Doris Dragović i pokojne glumice Zoje Odak, odnedavno tečajeve drži i online, što je i bio povod sinoćnjem druženju.

Čitajte i: Ana Zaninović o najvećoj podršci nakon razvoda: ‘Imam nju pored sebe, ima savršen brak, a to želim i sebi‘

Linker
15. ožujak 2024 02:55