Sky walk na Biokovu
 Zvonimir Barisin / CROPIX
Najbolja zemlja na svijetu

Britanski The Times i The Sun nominirali Hrvatsku za najbolju destinaciju u 2020.

Hrvatska je uvrštena u izbor za prestižnu nagradu Best Country Award 2020, koju popularne britanske novine The Times&The Sunday Times i The Sun dodjeljuju najboljoj zemlji na svijetu, priopćeno je u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

U užem izboru nagrade, koja se ove godine dodjeljuje po osmi put, Hrvatska se našla u društvu najboljih svjetskih destinacija - Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda.

"Izuzetno smo ponosni na ovu nominaciju, kojom smo učvrstili poziciju koju naša zemlja uživa na britanskom tržištu, a ujedno potvrdili da naše pojačane marketinške aktivnosti u Velikoj Britaniji daju odlične rezultate. Pozivam sve ljubitelje Hrvatske da iskoriste priliku i daju glas Hrvatskoj, koja je apsolutno zaslužila naći se na ovako važnoj listi", istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Biokovo, 040720. 
Zalaz sunca gledan sa Skywalk vidikovca Ravna Vlaska. Nakon prolaska olujnog oblaka, zalaz sunca je donijeo vatrene boje na nebu. 
Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
Zvonimir Barisin / CROPIX
Prije nego stupite na šetnicu, morate očetkati obuću

O končanom pobjedniku, naime, odlučuju čitatelji koji mogu glasovati putem linka, a glasovanje će trajati do kraja listopada.

Osim u kategoriji najbolje zemlje, može se glasovati i u 12 ostalih kategorija poput najboljeg grada, aviokompanije i turoperatora, napominju iz HTZ-a.

mali losinj uvala cikat
foto

-pok-
Hanza Media
Uvala Čikat na Malom Lošinju tijekom zalaska sunca...

Dodjela nagrade održat će se u studenom, najvjerojatnije virtualnim putem, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju.

Iz HTZ-a još navode da su The Times &The Sunday Times trenutno najprodavanije tiskane novine u Britaniji, koje dnevno čita gotovo tri milijuna ljudi, dok je The Sun jedna od najpopularnijih novina s mjesečnim dosegom od preko 37 milijuna čitatelja.

Privatni album
Mnogi turisti ovog ljeta žele ljetovati na dalekim svjetionicima...


Čitajte i:

Avantura u carstvu jastreba: Vrhunska gastronomija i netaknuta priroda mame na izlet u Jasku

Moderna kulturna baština: Savršen bijeg od stvarnosti nalazi se u Šibeniku, oduševljava na prvi pogled

Prirodno bogatstvo koje oduševljava! Impresivna Dinara najljepša je baš u rano ljeto

Linker
20. rujan 2021 21:51