Rab
 Profimedia, Alamy
POGLEDAJTE KOJE!

Guardian odabrao: Od 25 najljepših plaža, čak su četiri u Hrvatskoj

Nakon snijega, temperatura u minusu i ledenih kiša, mnogi sanjaju o toplijim danima, a britanski Guardian već je 'uplovio' u ljeto i preporučio 25 europskih plaža, među kojima su i četiri hrvatske.

Na popisu koji su sastavili novinari britanskog Guardiana odabrane su najbolje plaže - od Portugala, Italije, Francuske, Grčke pa sve do Hrvatske. Ovog puta na njemu su se našle plaže Sveti Jakov u Dubrovniku, plaža u Posedarju kod Zadra, Pupnatska luka na Korčuli i Livačina na Rabu. Osim lokacije na kojoj se trebate sunčati, uz svaku plažu stoje i osnovne informacije koje zanimaju svakog turista.

, Image: 342004689, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
Dubrovnik

Sveti Jakov u Dubrovniku

Plažu su preporučili kao najbolji bijeg od inače nepodnošljih gužvi kakve prevladavaju u Dubrovniku. Udaljena je trideset minuta šetnje od starog grada, a do nje vodi 160 kamenih stupa - koje neće baš svakoga privući. Djelomično je zaklonjena borovima, pruža se pogeld na zidine, a u blizini je i restoran te se mogu unajmiti i sobe s pogledom na šljunčanu plažu već po cijeni od 75 eura u lipnju.

Chapel on small island in Posedarje, under Velebit mountain, Dalmatia, Croatia, Image: 170043432, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia
Profimedia, Panthermedia
Posedarje

Posedarje kod Zadra

Udaljena 25 kilometara od Zadra, smjestila se u sjeni Velebita, a idealna je za obiteljski odmor - nedaleko su apartmani koje se mogu unajmiti po cijeni od 80 eura, a u blizini je i pizzerija.

Pupnatska Luka na Korčuli

Korčula ima brojne prekrasne plaže, ali Guardian je kao najljepšu izdvojio Pupnatsku Luku. Okružena gustom borovom šumom, smještena je u zaljevu u čijoj se blizini nalazi konoba u kojoj možete uživati u raznovrsnoj hrani. Iako nema mnogo hotela, apartmani se mogu naći već od 50 eura po noćenju.

Lopar, 010810.
Sunset beach bar na plazi Livacina Lopar organizirao je turnir u odbojci na pijesku, uz odbojku nastupio je i DJ Jonathan (Zvonko Palic) koji je zabavljao goste i igrace turnira.
Foto: Goran Novotny / Cropix
Goran Novotny / Hanza Media
Livačina

Livačina na Rabu

Kao intimniju plažu od vrlo popularne Rajske plaže na Rabu nalazi se Livačina, jedna od rijetkih pješčanih plaža. S obzirom na plitko more, idealna je za obitelji s djecom, ali u vrhuncu sezone zna nastati gužva. U blizini se može naći restoran, ali veći je izbor na Rajskoj plaži koja je u blizini, dok se za smještaj treba izdvojiti barem 60 eura po danu.

Linker
17. travanj 2024 11:44