noburestaurants.com
LANAC SVJETSKI POZNATIH RESTORANA

Na jadranskoj obali se otvara legendarni restoran Nobu

Poznati lanac restorana svojoj prestižnoj listi lokacija u svijetu uskoro će dodati i onu na Jadranu. Japanski Nobu restoran otvorit će se u Crnoj Gori, na Svetom Stefanu, a ekskluzivno otvorenje zakazano je za 17. lipnja 2016

Jadranska obala će tako dobiti svoju prvu franšizu ovako poznatog lanca restorana u svijetu. Kao ekskluzivna ljetna lokacija odabrana je Kraljičina stolica gdje će se smjestiti Nobu Montenegro. Franšiza se otvara u suradnji s tvrtkom Adriatic Properties koja na području Svetog Stefana, Kraljičine plaže i Miločera ima plan graditi luksuzni resort. Time će i dalje privlačiti svjetsku elitu u taj kraj, a najavljeno je da će samom otvorenju restorana Nobu Montenegro prisustvovati osnivač i vlasnik Nobua, poznati chef Nobuyuki Matsuhisa te slavni glumac Robert De Niro koji mu je poslovni partner već dugi niz godina. Restoran će biti otvoren samo za vrijeme večere sedam dana u tjednu i otvoren je za rezervacije.

Filozofija japanskog chefa Nobu Matsuhisa inspirirana je utjecajima moderne kuhinje, a upravo je fusion japanske i peruanske kuhinje, gdje je neko vrijeme boravio, postao temelj Nobu filozofije koja se vrlo brzo proširila svijetom. Nakon otvaranja svog prvog američkog restorana 1987. na Beverly Hillsu, Nobu restoran postao je svjetski gastro trend. Njujorška franšiza otvorena je 1994. godine, a nakon toga otvorenja novih lokacija diljem svijeta samo su se nizala. London, Peking, San Diego, Las Vegas, Kuala Lumpur, Perth, Tokio, samo su neki od gradova gdje se čekaju redovi na večeru u restoranu Nobu.

Linker
19. travanj 2024 18:28