odmorite se

Odlični izleti oko Zagreba: Pronašli smo šest izletišta koja će vam ‘napuniti baterije‘

Vikend izleti idealni su za opuštanje uma i tijela, uz dobru dozu svježeg zraka, dobre hrane i opuštajuće prirode. Imamo nekoliko ideja da vam olakšamo izbor.

Ako živite u gradu, sigurno vas tu i tamo uhvati želja pobjeći negdje u prirodu, ali ne u obližnji park, već negdje gdje je zrak izrazito čist, cvijeće raste na svakom uglu te bosi možete hodati po zelenoj tratini. Takvih mjesta u okolici Zagreba ima jako puno, a da vam izbor za sljedeći vikend bude što lakši, pogledajte neke naše prijedloge u kojima ćete sigurno naći nešto za sebe i svoju obitelj, prijatelje ili kolege s kojima nikako da odete na taj team building.

image

Korak Winery

KORAK WINERY INSTAGRAM

Obiteljsko imanje Korak

Za ljubitelje vina idealan izbor je Korak vinarija koja je smještena u srcu regije Plešivica kod Jastrebarskog, a do nje se dolazi za 40-minuta vožnje od Zagreba. Korak Family Estate idilično je imanje okruženo vinogradima, a izgrađeno je na temeljima stare seoske kuće još iz 1900. godine.

Na imanju se nalazi vinarija, restoran i konferencijska dvorana. U Koraku možete iskusiti luksuzni fine dining, kako preko tjedna, tako i preko vikenda. Za degustacijski meni izdvojit ćete 700 kuna, a u njega je uključen i obilazak obiteljskog imanja i vinskog podruma.

image

Cowboy Western Ranch

COWBOY WESTERN RANCH

Izletište Cowboy Western Ranch

Dašak Divljeg Zapada možete iskusiti na ranču Cowboy na obroncima Vukomeričkih gorica do kojih se dolazi za samo desetak minuta od Zagreba. Kao što mu i samo ime govori, ranč je uređen u kaubojskom stilu, a osim uživanja u gastro specijalitetima, možete zajahati i konje.

image

Na Cowboy Western Ranchu možete jahati konje.

COWBOY WESTERN RANCH

U drvenoj kući smješten je restoran, a ponuda hrane bazira se na hamburgerima, meksičkoj hrani, roštilju, ali i vegetarijanskom meniju. Također, ranč nudi mogućnost organizacije obiteljskih proslava i team-buildinga, a vanjski prostor je prostran za one koji žele svoj ručak pojesti okruženi biljkama.

Čitajte i: Umorni ste od života? Ova tri wellness retreata idealna su za obnovu duha i tijela

Ekopark Krašograd

U mjestu Bratina kod Pisarovine smjestio se Ekopark Krašograd čije ime odmah asocira na slatko. No, posebnim ga čini to što je inspiriran ekološkom održivošću, a svi objekti u parku izgrađeni su od prirodnih materijala. Krašograd je savršeno mjesto za zabavu malih i velikih jer nudi pregršt sadržaja - od kupanja u bazenu, trampolina, vožnje Kraš express vlakom te raznih sportskih sadržaja poput tenisa, boćanja, nogometa i odbojke na pijesku.

Osim toga, tu možete povesti i svoje kolege na team-building, organizirati dječje rođendane i posjetiti zoološki vrt s domaćim i divljim životinjama. Ako želite u Krašogradu provesti nekoliko dana, možete se smjestiti u simpatičnim kućicama nazvanih po Kraševim slatkišima.

image

Etno farma Mirnovec

ETNO FARMA MIRNOVEC INSTAGRAM

Etno farma Mirnovec

Na ulazu u Samobor pronaći ćete imanje od preko 30 ha koje je samo 15 minuta hodom udaljeno od centra grada. Riječ je o etno farmi Mirnovec koju okružuje predivna priroda, mnoštvo šarenog cvijeća pa je osim za izlet ovo mjesto idealno i za proljetna i ljetna vjenčanja.

image

Etno farma Mirnovec predivno je uređena mnoštvom šarenog cvijeća.

ETNO FARMA MIRNOVEC INSTAGRAM

U krčmi i kušaonici Baraž možete probati tradicionalna jela poput patke s mlincima ili teletine s krumpirima, a nakon ručka odvažite se na jahanje na konjima. Osim prostranih tratina, imanje ima i nogometni teren koji se posebno plaća.

image

Kanjoj Kamačnik.

MARKO TODOROV/CROPIX

Kanjon Kamačnik - Vrbovsko

Na sat vremena vožnje od Zagreba, u Gorskom kotaru, nalazi se divan prirodni kutak poznat po dugačkoj šetnici pod nazivom Panova staza okruženoj drvećem, a ispod mosta se nalazi potok Kamačnik. Šetnica vodi do izvora Kamačnika. U bistrou Kamačnik možete se osvježiti i nešto pojesti, a potom se vratiti uživanju u lijepom krajoliku.

image

U bistrou se možete osvježiti i nešto pojesti.

RONALD GORSIC/CROPIX

U kanjonu su postavljene zvučne instalacije koje svatko može isprobati - Panov gong, puhova zvona, potočne orgulje, medina marimba i jelenov rog. Inače, izvor Kamačnik ubraja se među najdublje izvore u Hrvatskoj.

Čitajte i: Ivana Čuljak vodi nas u bajkoviti Jordan, zemlju fascinantne prirode i impresivnih znamenitosti

image

Moslavačka priča

MOSLAVAČKA PRIČA

Moslavačka priča

Ako volite seoski turizam ne propustite posjetiti Moslavačku priču, imanje smješteno u Maloj Ludini na sat vremena vožnje do Zagreba. Okruženo je mnoštvom drveća i šumom, a u sredini imanja nalazi se impresivni ribnjak uz koji se nalaze kuće za odmor s bazenima.

Gastronomski dio Moslavačke priče čine dva restorana u kojima se jedu moslavački specijaliteti i piju autohtona vina. Imanje nudi mnoštvo sportskih sadržaja poput tenisa, malog nogometa, kuglane i slično, kao i mogućnost organizacije proslava i vjenčanja.

Linker
02. travanj 2024 20:44