laplandhotels.com
NOVA SEZONA

Otvoren 'ledeni' hotel u Finskoj za obožavatelje 'Igre prijestolja'

Napravljen je u potpunosti od snijega i leda, nalazi se u Finskoj, a osobito će oduševiti obožavatelje serijala 'Igra prijestolja'.

Laplands Hotel SnowVillage je u Finskoj izgradio hotel u potpunosti od leda i snijega u suradnji s kućom HBO. Ima 24 sobe, a napravljen je u samo mjesec dana. Na njemu su radili profesionalni kipari iz Rusije, Ukrajine, Poljske i Latvije koji rade skulpture od leda. U svakoj sobi nalaze se prepoznatljivi motivi iz hit serijala čija osma i posljednja sezona stiže tek iduće godine.

laplandhotels.com

laplandhotels.com

Hotel je smješten u Kittili, mjestu koje je od Helsinkija udaljeno sat i pol leta. Ledeni hotel izrađuje se svake godine s nekom drugom temom i traje samo jednu sezonu. Temperatura u hotelu je ispod nule, odnosno održava se na -5 stupnjeva Celzijevih pa se oni koji odluče prespavati moraju ušuškati u tople, debele vreće za spavanje. Iz hotela preporučuju da u igluu gosti provedu samo jednu noć, dok ostatak putovanja mogu provesti u ugodnim, toplim kolibama nedaleko ledenog hotela.

laplandhotels.com

laplandhotels.com

laplandhotels.com

laplandhotels.com

U sklopu hotela je i ledena kapelica u kojoj se po sezoni održi 40-50 vjenčanja, a za one koji ne žele prenoćiti tu su druge aktivnosti zbog kojih će boravak biti nezaboravan. Ulazak u SnowVillage je 15 eura, dok se cijena soba kreće od 165 eura.

laplandhotels.com

laplandhotels.com

SnowVillage ima i kino u kojem se može pogledati kratki film o nastanku hotela, a posjetitelji mogu uživati i u večeri u ledenom restoranu te u baru gdje se piće poslužuje u ledenim čašama.

Svake godine potroši se oko 20 milijuna kilograma snijega te više od 350 tisuća leda za građenje spektakularnog SnowVillagea koji se mijenja u obliku, veličini i dizajnu kako bi svaki put oduševio posjetitelje.

Linker
26. studeni 2021 17:15