Foto: Josip Belamarić
LUKSUZNA DESTINACIJA

Otvoren luksuzni hotel Bellevue na Pelješcu

Proteklog je vikenda u Orebiću službeno otvoren novoobnovljeni luksuzni hotel Bellevue, a svečanom otvorenju pridružili su se brojne osobe iz javnog života. Redatelj Dalibor Matanić koji je sa svojim filmom Zvizdan imao izuzetno uspješnu godinu kao kum hotela prerezao je vrpcu, dok je službeni dio događanja vodila Iva Jerković. Gosti su imali prilike uživati u nastupu jedne od najvećih domaćih glazbenih diva – Nine Badrić, nastupu saksofoniste Jakše Kriletića te modnim revijama. Terasa hotela Bellevue tako je bila idealna kulisa za modne revije dizajnerica Marka Marija Cvitanović Vintage Glamour Pounje, Larie by Marina Lacković i torbi bags by Kristina te brendova Lisca, Max&Co, s’Oliver i Di Caprio.

Hotel Bellevue smješten je uz samo more, a kombinacija njegovog šumsko-morskog ambijenta čini ga jednim od najljepših mjesta na našoj obali. Njegovim otvorenjem pokazano je kako transformacija hrvatske obale u sve privlačniju i kvalitetniju turističku destinaciju, koja osim savršene prirode, ima i visokokvalitetan hotelski smještaj, ne staje. Orebić, grad kapetana i pomorske tradicije, svojim posjetiteljima definitivno ima puno toga za pružiti. Osim izuzetne prirode, poznatih valova u pelješkom kanalu, gastronomije i vina, od ovog vikenda Orebić ima i novobnovljeni turistički kompleks Bellevue.

Radi se o hotelu građenom 30-ih godina 20. stoljeća koji je poznat kao jedan od najljepših na tom dijelu Jadrana. Smješten na samoj obali 10 minuta hoda udaljen od centra grada, pruža savršen pogled na grad Marka Pola, prekasnu Korčulu, njene kule i zidine te pelješki kanal. S obzirom na lokaciju koja hotel Bellevue udaljuje od klasične gradske vreve te smještaj u srcu mediteranskog okruženja, između šume i pelješkog kanala ovaj hotel idealan je za pravi opuštajući odmor. Savršena lokacija, kategorizacija luksuzne četiri zvjezdice i uređenje interijera glavne zgrade koji potpisuje jedan od ponajboljih hrvatskih dizajnera interijera Duje Kaliterna, garancija su savršenog odmora.

Hotel Bellevue se sastoji od 39 smještajnih jedinica, od čega je većina izvedena kao prostrane luksuzne sobe te jednog predsjedničkog apartmana. Sadržava i dva restorana, piano bar, beach club i vanjski bazen te veliku lounge terasu. Hotel je zadržao svoj karakterističan vanjski izgled, a to je kardinalsko crvena boja fasade, po kojoj je prepoznatljiva silueta zgrade koja izlazi iz šume borova i čempresa.

Hotel je uređen u modernističkom stilu s prizvukom nekog starog vremena. Arhitekti koji su bili zaduženi za projekt arhitektonskih zahvata i redizajna, zamislili su orebićki Bellevue kao kombinaciju modernog i klasičnog dizajna. Za uređenje su korišteni najfiniji prirodni materijali, a ono što se posebno ističe su zidovi u obliku jedara u restoranu i baru što pokazuje jasnu inspiraciju uređenja. Naime, motivi stiliziranih jedara koji se ponavljaju u interijeru, inspirirani su starim jedrenjacima kojima se ponosio Orebić kao slavni kapetanski grad.

Orebić i Pelješac tako su konačno dobili luksuzan hotel kakav zaslužuju. Brojni će gosti tako ovo ljeto moći uživati u turama po nevjerojatnim pelješkim vinarijama, atraktivnim biciklističkim stazama koje krije prekrasan Pelješac, gastronomiji i kulturi prekrasne Korčule koja se nalazi na samo 10 minuta vožnje brodićem te jednoj od najboljih europskih lokacija za surfanje – Vignju i sve to dok borave u luksuznom novoobnovljenom hotelu Bellevue.

U večer protkanu glazbom, modom, gastronomijom i zabavom uživala su i mnoga imena društvenog i javnog života poput: Helene Minić Matanić, Vanje Mamić, Marije Cvitanović, Suzy Josipović Redžepagić i mnogih drugih.

Linker
28. siječanj 2022 20:31