Mina Piščević
IMUN BAR

Otvorena jedna od ljepših ljetnih terasa u Beogradu

Da Beograd ima mnoštvo dobrih ideja kada govorimo o dizajnu i šarmantnim originalnim mjestima koje bismo rado posjetili, nije novost. Ali novost je još jedno takvo mjesto u nizu, nedavno otvoreno na adresi Ulica vojvode Stepe, a ime mu je Imun bar.

Dvoje arhitekata ( Dunja Predić i Marko Macura) i jedan ekonomist udružili su snage i osmislili mjesto gdje se prvenstveno oni osjećaju ugodno i gdje u potpunosti ‘vlada’ filozofija zdravog življenja. I nije samo naglasak na tome što se konzumira već sveukupan životni pogled i filozofija, a to se prvenstveno očituje u ugodnoj atmosferi koja će vas tamo dočekati. Za njihovnu dvorišnu ljetnu terasu kažu da je jedna od ljepših u gradu.

Interijer je minimalističan, ali ugodan, a središnjim dijelom prostorije dominira velika radna ploča kako bi svaka priprema iz šarolike ponude pića i zdravih namirnica bila vidljiva. Zidovi su obloženi pločama od tankoe i širokoge prešane drvene iverice, a od tog materijala izrađen je i veći dio namještaja. Klasični šank ne postoji već se većina interakcije između osoblja i kupca događa putem velike radne ploče. Time se otvara mogućnost ugodnom razgovoru, izmjeni recepata ili sugestijama. I u tome leži osnovna ideja ovog mjesta: svi su pozvani kreirati svoj recept!

Ponuda se bazira na zdravim namirnicama nabavljenim od lokalnih proizvođača. Ovdje ćete u svako doba dana moći popiti kvalitetan raznovrstan smoothie od sezonskog voća i povrća te cijeđeni sok s aromom đumbira, kurkume i cimeta ili dodatkom čija sjemenki i lana. Idealno je mjesto i za kavu, a ovdje biraju 100% arabiku te samo organsko ili bademovo mlijeko. Uz finu jutarnju kavu dolazi i doručak; zdrav i nutritivno bogat, a sastoji se od voća, sjemenki i zdravih pahuljica. Gazirane napitke ovdje nećete pronaći, ali možete popiti vrhunsku craft pivu, naravno lokalnih provjerenih proizvođača.

put

Jedan od razloga zašto Beograđani vole ovdje započeti svoj radni dan je opuštena atmosfera, prekrasna ljetna terasa gdje uvijek možete uloviti hladovinu i trenutak tišine samo za sebe i prije svega, zdrava životna filozofija!

Fotografija: Mina Piščević

Linker
18. travanj 2024 22:27