Instagram
DRUGAČIJI ODMOR

Ovog ljeta još uvijek stignete otputovati na neke od najboljih glazbenih festivala u Europi

Propustili ste INMusic i Ultru? Nemojte očajavati, u Europi se ljeti odvija niz savršenih glazbenih festivala, a s obzirom na to da se nalaze van granica naše zemlje idealna su prilika za kratko putovanje. Priuštite li si narednih tjedana umjesto mora provod na nekom od ovih festivala, nećete žaliti ni za najsunčanijim danima na plaži.

1. Sziget festival, Mađarska

2015throw

A post shared by Enikő Tóth (@tothenikoo) on

Festival koji je nastao kao druženje studenata 1993. godine s vremenom je postao jedan od najvećih glazbenih i kulturnih europskih festivala. Njegovu kvalitetu i popularnost potvrđuje i prestižna titula ‘The Best European Major Festival’ kojom se okitio 2011. Osim u glazbi, posjetitelji Szigeta uživaju i u ekstremnim sportovima poput penjanja po stijenama, spuštanja žičarom, bungee jumpingom itd. Ove godine festival se održava od 9. do 16. kolovoza u Budimpešti na otoku Óbudai-sziget na rijeci Dunav, a nastupa doista velik broj izvođača - The Chainsmokers, Kasabian, Pink, Wiz Khalifa, Rita Ora, Interpol, Birdy, George Ezra i Mando Diao samo su neki od glazbenika koji će vam priuštiti nezaboravno glazbeno iskustvo.

Više informacija o programu i cijenama doznajte ovdje.

2. Pukkelpop festival, Belgija

#TBT

A post shared by Pukkelpop (@pukkelpop) on

Ovaj se festival održava u blizini mjesta Hasselt u Belgiji. Davne 1985. godine osnovala ga je organizacija mladeži Humanistic Youth of Leopoldsburg, a u početku je bio osmišljen kao jednodnevni događaj koji se na belgijski državni praznik (21.srpnja) održavao u selu Leopoldsburg. Uz to što je fantastično, a sad već i kultno glazbeno događanje, Pukkelpop je nažalost poznat i po nizu tragedija koje ga prate. Primjerice, pjevač i guitarist grupe The Call Michael Been od srčanog je udara umro 2010. godine upravo za vrijeme festivala. Samo dan nakon te tragedije dogodila se još strašnija, jer je pjevač Charles Haddon počinio samoubojstvo skočivši s telekomunikacijskog jarbola. Jedne pak godine stradala je publika, i to zbog strašne oluje koja je pogodila festival i srušila pozornicu. Tom nesretnom prilikom poginulo je petero ljudi, a više od stotinjak posjetitelja je ozlijeđeno. Ako ste praznovjerni i premišljate se oko odlaska na Pukkelpop je vjerujete da ga prati loša sreća, možda se ipak predomislite kad vidite line-up ovogodišnjeg festival koji se održava od 16. do 19. kolovoza. Zabavljat će vas, među ostalim, Bastille, Clean Bandit, Editors, The Flaming Lips, George Ezra, Jake Bugg, The Lighthouse, Mumford&Sons, Ryan Adams, Tove Lo i mnogi drugi.

Više informacija o programu i cijenama doznajte ovdje.

3. Reading festival, Velika Britanija

Nothing beats being in a crowd and watching your favourite artist perform Who will you be seeing at #RandL17?

A post shared by Reading & Leeds Festival (@officialrandl) on

Reading je jedan od najstarijih i najpopularnijih festivala ne samo na europskoj, nego i na svjetskoj razini. Prvi izvođači na Readingu su zasvirali još 1989. Godine, a on iz sezone u sezonu nezaustavljivo postaje sve kvalitetniji i raznovrsniji. Na ovom se festivalu rock i pop-punk zvuci izmjenjuju s metalom, R&B-om, pa i elektronskom glazbom. Bez obzira na žanr kojem se priklanjate, na Readingu ćete svakako pronaći izvođače idealne baš za vaš glazbeni ukus. Održava se krajem ljeta, od 25.-27. kolovoza i najzabavnija je moguća uvertira u novu radnu jesen. Ove će godine na njemu nastupiti, među ostalim, Kasabian, Bastille, Eminem, Korn, Muse, Liam Gallagher, Flume, Haim, Milky Chance, Fatboy Slim i dr.

Više informacija o programu i cijenama doznajte ovdje.

Linker
20. travanj 2024 00:56