RUTA OTOKOM

Preslatke restaurirane Bube na otoku Hvaru pravi su ljetni hit: Avantura starom cestom podsjeća na atrakciju iz Havane

Od Hvara starom cestom do Starog Grada pa natrag. Ovo je popularna ruta na otoku, a njome se možete provozati u fotogeničnoj i kultnoj Volkswagen Bubi. Kad još k tome dodamo i panoramski pogled na Brač i Šoltu, bolje ljetne pozivnice za posjet jadranskom biseru zasigurno nema.

Najsunčaniji hrvatski otok Hvar meka je za sve turiste koji se dolaze odmarati, uživati u prirodnim ljepotama, ali i partijati. Na otoku se već godina nudi posebna turistička atrakcija, a podsjeća nas onu iz kubanske Havane, odnosno na njihove automobile "Almendrones" koji se koriste za obilazak grada i prijevoz turista.

No, mi nemamo stare američke automobile već popularnu Bubu njemačkog proizvođača. Automobil je to koji je dosegnuo kultni status, njezini ljubitelji i obožavatelji udružuju se u automobilističke klubove i s autom putuju po svijetu, a moramo priznati kako je prije svega totalno "instagramična". Riječ je o ponudi Rapidus renta iz Splita gdje za obilazak Hvara možete izabrati između pedesetak kabriolet automobila u različitim bojama - crvenoj, žutoj, zelenoj, plavoj, rozoj, narančastoj i ljubičastoj.

image
Tura Bubom može se unajmiti i za Lastovo te grad Split.
RAPIDUS

Obiteljski posao

U slučaju da ste na otoku bez automobila, a imate ambicije obići ga uzduž i poprijeko, a pritom okinuti i fotografije za pamćenje, smatramo da bolje rješenje od ovoga ne postoji! Kako nam je rekao vlasnik Ante Ćatipović, kreće se iz samog centra grada Hvara, zatim se ide starom cestom na južnoj strani otoka i prolazi kroz mala sela Brusje, Grablje i Selca, gdje se pruža i panoramski pogled na hrvatske otoke - Brač i Šoltu, a vidi se i silueta grada Splita. Put onda vodi do Starog Grada, odnosno Piaza, kako ga nazivaju mještani. Turisti ovdje uživaju u razgledavanju grada, a u Hora agroturizmu nudi se ručak i razgledavanje polja lavande. Potom se novom cestom vraćaja u bazu, u Hvar.

Čitajte i: Pet lokacija na Jadranu zbog kojih Instagram gori svake godine! Ljuljačke, savršena priroda i kristalno čisto more

"Ovo je obiteljski posao i mi se njime bavimo više od dvadeset godina. Pokrenuo ga je 2000. godine moj otac Ante Ćatipović. Kako nam je sinulo ova ideja? Njegov je prijatelj bio u Capetownu u Južnoafričkoj republici gdje su se Afroamerikanci vozili u sličnim automobilima. Danas u svome opusu imamo više od pedest Volkswagen Buba. Sve su one ručni rad naše obiteljske radionice, a za izradu jedne potrebno je više od četiri mjeseca", rekao je vlasnik Ante.

U Rapidus rentu rade još dvojica radnika koji im pomažu u svakodnevnim poslovima, a to su Nikola Jelinčić i Antonio Dedić. Osim Hvara i Visa, nude i turističke rute i na otoku Lastovo i u gradu Splitu. Minimalan broj ljudi za obilazak otoka je dvadeset, odnosno pet vozila, a svaka ruta ima vodiča i dva prateća vozila - jedno koje ide ispred, a drugo koje vozače prati odostraga.

image
Rapidus rent u svojoj bazi ima više od 50 automobila njemačkog proizvođača.
RAPIDUS

Čitajte i: Kampiranje s dozom luksuza: Top tri destinacije na jadranskoj obali koje nude neodoljivi glamping

Bube nisu samo atrakcija među turistima, obožavaju ih i naši poznati koji ih nerijetko iznajmljuju za snimanje spotova, kaže nam Ćatipović. Tako su ove godine nanizali izvođači Splitskog festivala - Ivana Kovač i Luka Basi, zatim Boris Rogoznica, Antonia Dora Pleško te Andrea Šušnjara iz Magazina. Automobile iznajmljuju i za teambuildinge, a po želji klijenata, bube mogu napraviti "đir" na bilo kojem srednjojadranskom otoku ili gradu. Baš kul!

image
Rapidus rent
RAPIDUS
Linker
25. travanj 2024 01:38