zimsko ljetovanje

Pričali smo s poznatom Hrvaticom koja trenutno uživa u badiću daleko od doma, malo joj čak i zavidimo

Instagram profil jedne od naših najpoznatijih influencerica trenutno nam je prozor u prekrasne krajeve Jugoistočne Azije gdje manekenka sa suprugom provodi zimu. Nakon što su joj hakirali Instagram račun, Lidija je ubrzo prikupila stare pratitelje i trenutno ih broji 11 tisuća. Popričali smo o putovanjima, stavovima o svijetu influencera i modnim navikama te hoće li se iz tople Azije vraćati u naše krajeve.

Instagram influencerica i manekenka od malih nogu, Lidija Lešić uz uspješan posao koji vodi na Instagramu, sredinom prošle godine pokrenula je i svoj brend nakita inspiriran rodnom Slavonijom - 'Slavonika'. Sa suprugom Kazimirom provodi se na destinacijama iz snova - krenuli su od Hong Konga, a trenutno se nalaze na Kambodži, što je sve dokumentirano na profilu @lidijalesic. Kamo će ih put dalje odvesti, ne znaju, no u odmoru od obilaska Lidija nam je ispričala što ju je najviše dojmilo, kakvi su joj daljnji planovi i kako se suprug koji je zadužen za njezine fotke snalazi iza objektiva.

View this post on Instagram

#coffee is always a good idea #happysunday

A post shared by Lidija Lešić (@lidijalesic) on

Već neko vrijeme putujete Jugoistočnom Azijom - koja ste mjesta obišli i što vas se najviše dojmilo?

Ove godine svoje smo putovanje započeli u Hong Kongu u kojem sam bila po prvi puta i jako me se dojmio. Zaista ima posebnu energiju. Nastavili smo preko Filipina, pa Vijetnama, sada smo u Kambodži pa ćemo za Tajland i dalje nemamo plan... stvorit ćemo ga u Bangkoku!

Da bih napisala sve svoje dojmove trebalo bi mi jako puno stranica...mislim da se odgovor na to pitanje nalazi u tome što se već treći put vraćam u zemlje jugoistočne Azije. Znači SVE.

Planirate li ostati ili se vraćate u Hrvatsku? Možete li zamisliti život u Aziji?

Koliko god volim Aziju i smatram ju savršenim 'ljetovanjem zimi', nemam namjeru ostati. Mogla bih zamisliti eventualno život u Bangkoku ali...ljubim Europu i europski stil življenja. Ipak vam s vremenom nedostaje zapadna hrana, zapadna pravila i uređenost.

Što biste savjetovali onima koji se misle uputiti u azijske zemlje - na što treba pripaziti, a koja mjesta obavezno posjetiti? Kakvi su ljudi, svakodnevica i običaji...

Azija je posebna...jednostavno je kulturološki drugačija i morate biti svjesni kako se njima život uglavnom odvija na ulici - na ulici kuhaju, jedu, druže se čak i spavaju na svojim parkiranim motorima ili razvuku pletene vreće na svom tuk –tuku. Ne želim idealizirati i želim vas pripremiti na ono što je jednostavno neminovno - puno je smeća koje se nakuplja tijekom dana koje kasno navečer komunalne službe čiste. S druge strane, flora i fauna su božanstvene, o plažama ne moram niti govoriti. Ima sve svoje i svoju draž, treba izaći iz svojih svakodnevnih okvira i znati prihvatiti i živjeti drugačije. Naravno da imaju divne hotele i novije dijelove gradova koji su totalno 'zapadni', ali nije li to ono što imate doma?

Čime se točno trenutno bavite? Je li Instagram posao kojem ste najviše posvećeni?

Diplomirana sam pravnica i kratko sam radila u struci međutim ljubav prema modi odvukla me u drugom smjeru. Godinama sam željela pokrenuti nešto svoje, nešto vezano uz moju rodnu Slavoniju. Imala sam ideje, ali jednostavno ne i pravi trenutak. Putovala sam i živjela u Milanu, Londonu i Americi, naučila puno i oblikovala neki svoj stil. Kroz godine modelinga, a i predstavljanja svojih albuma na Instagramu (koji mi je nažalost hakiran krajem listopada prošle godine te sam morala krenuti sve ispočetka) prikupljajući pratitelje došlo je i vrijeme kako bi se ideja pretvorila u stvarnost.

Pokrenula sam vlastiti brend 'My Choice' koji na Instagramu možete pronaći kao @mychoice_jewelry. Spojila sam tradiciju, voljenu Slavoniju, ručni rad i trendove i dobila savršene modne dodatke u kolekciji 'Slavonika' koji se rado kupuju. Također, često pomažem suprugu u njegovim poslovima kao i poslovima vezanim uz dnevni najma apartmana koje posjedujemo u centru Zagreba.

Gledajući na sve veći broj Instagram influencera, smatrate li da se od influencanja može živjeti danas i da će tako ostati i u budućnosti ili će doći do zasićenja?

Pojam 'influencer' često je krivo shvaćen, ljudi su puni predrasuda, a zapravo nisu niti svjesni kako je to posao koji zaista zahtijeva jako puno vremena, ljubavi, a i novaca. Osobno, Instagram je bio logičan nastavak moje modeling karijere...ali nisam tada, prije 6 godina, znala što je zapravo Instagram i koja je njegova moć. Danas ga slobodno mogu nazvati jednim od najmoćnijih medija. Dok sam nekada bila blokirana za editorijale magazina danas me klijenti bookiraju kako bih napravila 'vlastiti editorijal' i objavila ga na svom Instagram profilu. Proglašena sam najboljom Fashion influencericom za 2018. godine i volim i želim zadržati sebe u svemu što radim. Mislim da moji pratitelji na Instagramu to prepoznaju. Rado im odgovorim na sve njihove upite i podijelim savjet ako mogu.

Kako gledate na svoju Instagram zajednicu?

Zahvalna sam što sam ih u tako kratkom roku (nakon hakiranja) prikupila toliko puno! Nosim ono što mi se sviđa i što zapravo predstavlja mene, putujem, podijelim s ljudima beauty proizvode koje zaista koristim...u svemu, pa tako i u novonastalom trendu 'svi smo mi influencerice i blogerice' treba zadržati sebe i predstavljati sebe. Ako vas klijent vidi kao takve idealne za predstavljanje njegovog proizvoda, super, imate priliku i za zaradu, samo pazite da vas ne zavede i da na tom putu ne izgubite ono što zaista volite i što ste vi same. Ne mislim da će sve skupa još dugo trajati, ali sigurno će doći nešto treće.

Kako biste opisali svoj stil?

Volim trendove, ali ne robujem. Kupujem i nosim ono što mi se sviđa. Stil je igranje različitim uzorcima i materijalima, ne kupuje se on u izlogu. Godinama sam ga gradila i brojne su ga metropole izgradile. Volim klasiku, ali onako malo pomaknutu, ali opet obožavam i boho stil. Ovisno o raspoloženju i prigodi, a opet kroz neki svoj štih biram što odjenuti toga dana.

Koji su vaši modni favoriti za proljeće?

Mislim da će midi haljine puf rukava biti apsolutni must, kao i malene torbice. Dobre traperice i kožna jakna uvijek su nezaobilazne. Vidim sve nijanse plave u nadolazećoj sezoni.

Tko se nalazi na listi vaših omiljenih dizajnera i brendova kojima ste vjerni?

Jako volim, podupirem i cijenim hrvatski dizajn: Obožavam kapute brenda Soel by Sonja Lamut baš kao i kreacije Lokomotiva by Lana Puljić, Larie odijela Marine Matić, predivne svečane haljine brenda La Jupe, dnevne kombinacije Lamarpe, pletiva Nine Sew, vjenčanice i haljine mojih dragih eNVy Room-a, Zigmanove jedinstvene korzete, Lana&Love prstenje te modne dodatke vlastitog brenda Slavonika.

Brendovi koje rado naručujem i kupujem su Freepeople, For love and lemons, Anthropologie, Zara, H&M, Reserved, Mango i brojni drugi...

Da možete zaviriti u nečiji ormar na jedan dan, tko bi to bio?

Jao, pa vjerojatno u sobe Blair Eadie i Lene Perminove.

Zajedno sa suprugom Kazimirom činite odličan stylish duo - utječete li jedno drugome na stil?

Hvala na komplimentima (smijeh). Vjerojatno da, nakon toliko godina provedenih zajedno. Kazimir voli klasiku i zemljane tonove, iako zna napraviti izlet i u stil koji se pobija s navedenim. Ja sam ta koja često odlazi na izlete, ali zadnje vrijeme i sama naginjem vječnim komadima u zemljanim tonovima.

Kako se on snalazi iza objektiva? Uspijeva li okinuti one savršene fotke iz prve ili se oboje na kraju iznervirate?

Kazimir je genijalan u onome što radi, ali ako mu posao propadne uvijek može u fotografe. U rijetkim slučajevima nastupa nervoza i to isključivo iz razloga moje neposlušnosti, haha. Odvedem ga na doručak i kavu i nakon toga nastaju sve ove divne fotografije na mom Instagramu koje gotovo isključivo potpisuje on sam.

Linker
25. travanj 2024 11:04