MAKARSKA LJEPOTICA

Skrivena plaža Nugal poželjan je eskapizam za sve! Do nje možete hodom kroz borovu šumu ili brodom

Smještena u Makarskoj rivijeri, ova plaža prvotno je bila namijenjena nudistima, a onda su je ‘otkrile‘ društvene mreže. Sad je neizbježna destinacija za sve koji se nađu na jugu Hrvatske.

Prekrasna skrovita plažica kakvima obiluje Jadran svakako je plaža Nugal u Makarskoj. Internetski portal European Best Destination proglasio ju je trećom najljepšom plažom u Europi 2019. godine, prošle godine američki magazin Condé Nast Traveler izdvojio ju je kao jednu od 25 najljepših plaža, a o njoj je pisao i pariški Vogue te CNN.

image
Jadranska ljepotica.
IVO RAVLIC/CROPIX

Veliki su ovo epiteti i priznanja za jadransku ljepoticu koja je do prije nekoliko godina bila skrivena oaza za nudiste, za koju su znali tek pokoji stranci i lokalci iz Makarske i okolice. Ipak, društvene mreže i u ovom slučaju učinile su svoje, a brojne fotografije uz oznaku lokacije i hashteg, učinile su Nugal jednom od najpopularnijih plaža na Jadranu.

image
Pogled od strane Tučepa.
IVO RAVLIC/CROPIX

Prije je bila isključivo namijenjena nudistima, a sad se događa suživot njih i ostalih, u smislu da je prvi dio plaže nudistički, a drugi za ostatak, a odijeljeni su konopom. Nalazi se otprilike dva kilometra od gradske luke, a do nje se može jedino brodom ili pješice.

Čitajte i: Mjesto gdje rijeka ljubi more: Idealna za nezaboravne ljetne dane na plaži i fantastične fotografije

Ako idete iz Makarske, do nje vas od parka Osejava vodi brdovit put uz strmu obalu, otprilike 45 vremena hoda. Ljetni hiking u hladu borove šume poželjan je oblik aktivnog odmora, pogotovo jer će vas na kraju puta dočekati prekrasan pogled iz ptičje perspektive na ovu ljepoticu makarske rivijere.

Sljunčana i izolirana plaža svake je godine sve popularnija među domaćim i stranim turistima unatoč tome što na plaži nema beach bara, kafića ili restorana, stoga ako planirate tamo ostati cijeli dan, svakako je poželjno uzeti vode, hranu i grickalice. Također, nije na odmet sa sobom ponijeti i suncobran budući da je hlada vrlo malo.

Mlađim posjetiteljima posebno je zanimljiva visoka litica od otprilike deset metara koja se pruža iz mora, a ono je na tome mjestu dovoljno duboko da s nje bezbrižno skaču u plavetnilo. Plaža je to koju svakako vrijedi posjetiti jer će i sama šetnja u hladu borove šume biti svojevrsna ljetna meditacija.

image
Put do plaže Nugal.
IVO RAVLIC/CROPIX
Linker
03. travanj 2024 02:18