Profimedia, Alamy
PUTOVANJE ZA DVOJE

Za idealan medeni mjesec odaberite neku od ovih europskih destinacija

Pojam romantike svatko od nas doživljava drugačije. Pješčane plaže i zalasci sunca klišeji su koji, što se ljubavi tiče, prolaze uvijek, a ako ipak pripadate kategoriji parova koji se prije svega žele dobro provesti, i za vas postoje za to idealne destinacije. Uživate li u zajedničkom kulturnom uzdizanju, nemojte zaobići ovaj popis, jer na njemu ćete pronaći gradove koji čekaju samo na vas dvoje.

1. Portofino, Italija

Malo talijansko seoce Portofino ima tek petstotinjak stanovnika, no vrlo je popularno među svjetskim turistima, pa se u tamošnjoj luci često bliješte razne jahte i brodovi. Malene gradske ulice prepune su ugodnih kafića i umjetničkih galerija, a pješačenje uz prekrasne plaže, baš kao i ronjenje i plivanje i Portofinu su popularne aktivnosti. Želite li se samo opustiti i uživati u zajedničkom društvu, prekrasan Portofino bit će dovoljan sam po sebi.

2. Provansa, Francuska

Provansu mnogi smatraju najromantičnijim mjestom na svijetu. A ako ste ikada vidjeli rascvjetano polje lavande, bit će vam jasno i zašto ova regija u jugoistočnoj Francuskoj nosi taj predznak.

U Provansi, uz bajkovite krajolike možete uživati i u finim vinima, ali i posjetiti treći po redu najveći sajam antikviteta u gradu L’Isle-Sur-la-Sorgue. Obilazak Palače Avignone, ali i tamošnjih dvoraca priuštit će vam nezaboravno iskustvo, baš onakvo o kakvom ste sanjali kad ste zamišljali medeni mjesec iz svojih snova.

3. Schafberg, Austrija

Nevjerojatno lijepe austrijske planine učinit će vaš medeni mjesec nezaboravnim. Schafberg planina nalazi se u pokrajini Salzburg i visoka je 1783 metra, a njena je ljepota pravi mamac za turista iz cijelog svijeta. Ova nesvakidašnja lokacija jedinstvena je i originalna ideja za parove sklone avanturističkom načinu života.

4. Dublin, Irska

Dublin je itekako zabavan grad za samce, ali ovaj irski biser oduševit će vas i u paru. Osobito ako ste ljubitelji pive. Romantiku i pivu možete svesti pod isti nazivnik u Gravity Baru iz kojega imate pogled na cijeli Dublin. Jedan od najaromatičnijih gradskih punktova je svakako ulica Love Lane, koju krasi ulična umjetnost s motivima srca.

5. Ibiza, Španjolska

Ako ste vi i vaš partner skloni partijanju, Ibiza je svakako mjesto za vas. Ipak, nemojte smetnuti s uma da vam ovaj divni otok može ponuditi i više od razularenih tuluma. Ako se odlučite za šetnju, zaprepastit će vas kontrast u odnosu na tamošnji noćni život. Ibiza je u suštini mjesto s nevjerojatno starim i mirnim ulicama, skrivenim uvalama i općenito prekrasnim krajolikom.

6. Monaco

Bajkoviti grad-država Monaco nije samo popularna destinacija za jet-setere, njega vole i mnogi mladi parovi koji se za medeni mjesec odlučuju otputovati upravo u ovaj ekskluzivni kutak Francuske rivijere. Turiste privlači toplo i sunčano vrijeme koje tamo vlada tijekom cijele godine, a idealna je destinacija za sve mladenke željne malo dodatnog sjaja i glamura nakon vjenčanja.

7. Prag, Češka

Gotički šarm glavnog grada Češke očarava njegove posjetitelje, koji ponajviše uživaju u spektakularnim pogledima zalaska sunca na Karlovom mostu. Praška katedrala i vrtovi ruža na brdu Petrov nezaobilazna su romantična mjesta svih novopečenih bračnih parova, a shodno njihovoj mladosti, Prag nudi i fantastičan noćni i općenito zabavni život.

Linker
16. travanj 2024 19:00