Olivia Green Camping press
eko kamp u tisnom

Zeleni kamperski duh: Upoznajte luksuzni eko kamping resorta u samom srcu Dalmacije

Osim prilikom razvrstavanja otpada, o okolišu možete voditi računa i dok planirate odmor - predstavljamo ljetnu oazu u Dalmaciji u kojoj se sadi drveće, a gosti beru masline...

Nije novost da o našem planetu moramo brinuti, no u posljednje vrijeme težnja za “zelenim” životom sve je izraženija. A briga o okolišu glavna je misao vodilja Olivia Green Campinga, luksuznog eko kamping resorta u samom srcu Dalmacije, u Tisnom. Uz komforne vile, izrađene od recikliranih materijala, prateći najnovije održive standarde, uz bio certifikate, resort nudi i prostrane parcele za kampiste, opremljene priključkom za električnu energiju, vodu i odvodnju, kao i mjesta za šatore.

Olivia Green Camping press
Luksuzne kućice smještene su tik uz more...

Olivia Green Camping press
Kafić na molu jedno je od najljepših okupljanja...

U ponudi je devet vrsta kamping vila, svaka od njih ima veliku zasjenjenu terasu s pogledom na more, a cijene smještaja kreću se od tisuću do tisuću i pol kuna za noć. Koriste čistu energiju solarnih panela za napajanje kampa, koja poboljšava energetsku učinkovitost i pruža kapacitet za održavanje 25 posto energetskih potreba te održivi sustav za pročišćavanje vode koji isporučuje vodu potrebnu za navodnjavanje.

“Zeleno poslovanje” u ovom slučaju podrazumijeva i jednu akciju. Naime, OGC za svaku potvrđenu rezervaciju financira sadnju drveća u suradnji s Eden Reforestation Projects, neprofitnom organizacijom koja je do srpnja ove godine posadila više od 345 milijuna drveća diljem svijeta.

Autentična jela s modernim “twistom” posjetitelji mogu probati u restoranu Olivia čija je filozofija ponuditi jela od svježih, sezonskih i visokokvalitetnih sastojaka - s naglaskom na vrhunske proizvode lokalne proizvodnje.

Olivia Green Camping press
Kuhinja je usmjerena na domaće proizvode malih proizvođača...

Ono što je također posebnost ovoga kampa jest činjenica da je smješten na bogatom organskom zemljištu, savršenom za uzgoj maslina. Stabla s ponosom njeguju već sto godina, a u listopadu marljive ruke beru masline koje se prevoze u lokalni mlin na hladno prešanje kako bi se dobilo ekstra djevičansko ulje. I sami gosti tada mogu biti dio berbe te kući donijeti bocu vlastitog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Za one koji uživaju u pripremi hrane na tradicionalan način, tu je i velik prostor namijenjen za roštiljanje. Osvježenje tijekom dana i večeri možete pronaći i u lounge baru te isprobati neke od raznovrsnih koktela ili prirodno cijeđenih sokova koji se nude, a sve to udobno smješteni uz jedan od tri postojeća bazena.

U ponudi restorana Olivia su jela od visokokvalitetnih sastojaka i proizvoda lokalne proizvodnje, a u kamp su dobrodošli i kućni ljubimci...

Olivia Green Camping
U kampu su kućni ljubimci itekako poželjni gosti

Aktivnosti u blizini: Uz programe za djecu, poput sportskih natjecanja i kreativnih radionica, ali i rekreacije za odrasle, kao što je joga, u ponudi su i razni izleti. Oni najpopularniji uključuju posjet Nacionalnim parkovima Krka i Kornati, zip-line preko kanjona rijeke Čikole te džip safariji kojima ćete otkriti skrivene kutke i ljepote zaleđa Dalmacije.


Čitajte i:


Biciklom po Hrvatskoj - Upoznajmo zemlju na dva kotača i vlastiti pogon!

Hod po oblacima na Biokovu: Nova šetnica jedinstvena je u Hrvatskoj, ali i Europi

Split nikad nije bio bliže: Genijalna inicijativa studenata, žele omogućiti ljetovanje svojim kolegama

Linker
19. travanj 2024 04:08