Pet Secret
Pet Secret

Samo najbolje za naše dlakavce! Razgovarali smo s kreativcem iza prve domaće kozmetike za pse

Kako na regionalnom tržištu do sada nisu postojali kvalitetni proizvodi za njegu pseće dlake i šapica, tim Pet Secreta osmislio je sve što jednom psu treba - šampone, regeneratore pa i serume. Direktor tvrtke Dario Čičin-Karlov otkrio nam je po čemu je Pet Secret kozmetika toliko posebna i zašto je obožavaju i vlasnici pasa, ali i njihovi psi.

U mnogim istraživanjima je dokazano da interakcija sa psima u nama izaziva lučenje hormona sreće. To je posebna ljubav koja se ne može mjeriti s ijednom drugom te nam obogaćuje život na mnogo razina. Upravo zato svojim dlakavcima trebamo pružiti najbolju moguću brigu, kako kroz igru i ukusnu hranu, tako i kroz njegovanje dlake, šapica i njuške.

Spoj prirode i znanosti

No, kako na regionalnom tržištu nije postojala kvalitetna kozmetika za pse, mali, ali vrijedan tim predvođen dr.med.vet. Dariom Čičin-Karlovom dobio je ideju za pokretanjem Pet Secreta - prvog hrvatskog brenda kozmetike za kompletnu njegu dlake i kože kućnih ljubimaca, konkretno pasa. Kao doktor veterinarske medicine, Dario zna koliko je važno na ljubimcima koristiti samo proizvode s najkvalitetnijim sastojcima, zato su proizvodi razvijeni u suradnji s najvećim stručnjacima iz područja veterinarske dermatologije i kozmetologije.

Pet Secret
Pet Secret sadrži dvije linije i ukupno 14 kvalitetnih proizvoda.

"Početkom 2019. godine krenuli smo na tržište, a tri godine prije smo započeli s razvojem i istraživanjem gdje smo jedinstvenom sinergijom prirodnih sastojaka i najnovijih dermatoloških saznanja na tržište donijeli visokokvalitetne proizvode za regeneraciju, zaštitu i uljepšavanje dlake i kože svih pasmina pasa", objasnio je Dario.

U ponudi Pet Secret trenutno imaju sve što jednom psu treba - šampone, regeneratore, maske i sprejeve za zaštitu kože i dlake i još mnogo toga. No, po čemu su ovi proizvodi posebni i drugačiji od, primjerice, stranih?

Dario napominje da njihovi proizvodi spajaju najbolje od znanosti i prirode s posebnim naglaskom na hladno tiještena biljna ulja i kemotipizirana eterična ulja te procijanida.

"Pet Secret je podigao ljestvicu kozmetike za kućne ljubimce na višu razinu jer osim njege, svi naši proizvodi pružaju i zaštitu od štetnih vanjskih čimbenika djelujući preventivno i tako čuvaju zdravlje naših četveronožnih članova obitelji", ispričao je.

Njega od glave do pete

Na Pet Secret webshopu, kao i fizičkoj trgovini u Tkalčićevoj 80 u Zagrebu, može se trenutno pronaći 14 proizvoda - dvije linije šampona, regeneratora i maski te White Pearl šampon isključivo namijenjen za bijelu dlaku, potom balzame za njegu šapica i njuškice, sprej za zaštitu dlake, sapun za pranje i zaštitu šapica, sprej za lakše raščešljavanje, mast za kaluse i žuljeve te serum za njegu šapica i dlake.

Pet Secret
Amabalaža Pet Secret proizvoda, posebice sprejeva, sigurna je za vaše ljubimce jer ne sadrži potisne plinove i može se koristiti jednako u svim smjerovima.

Kako su pseće šapice podložne ranama i iritaciji zbog, primjerice, snijega, soli i užarenog asfalta, trebamo ih dodatno zaštititi, a Dario za ovaj problem preporučuje dva proizvoda koji su ujedno i najprodavaniji: "Sto posto prirodni Aromatherapy sapun za njegu i zaštitu šapica koji njeguje, regenerira, djeluje protuupalno, antibakterijski i protugljivično te Aromatherapy balzam za njegu i zaštitu šapica koji sprječava djelovanje vanjskih čimbenika".

Pet Secret kozmetika, priča Dario, od početka je posebnu pažnju usmjerila na komunikaciju s kupcima koji su im oduševljeno slali fotografije prije i poslije korištenja proizvoda, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti i učinku. Iako im se najlakše bilo predstaviti tržištu, problem im je predstavljalo pronalaženje kvalitetne ambalaže koja bi vjerno predstavljala brend. Ipak, uspjeli su nabaviti sprejeve koji ne sadrže potisne plinove i mogu se koristiti jednako u svim smjerovima, a sadržaj izlazi u obliku izmaglice i tako se koristi ravnomjerno i jednostavno.

Pet Secret
Boje na amabalaži su u vidnom spektru psa, od svijetlo žute do tamnoplave.

Još jedna posebnost Pet Secret proizvoda je u tome što su boje na ambalaži u vidnom spektru psa, od svijetlo žute do tamno plave, što je zaista simpatična karakteristika ovih proizvoda.

Dvije moćne linije

Dvije linije Pet Secret proizvoda, Aromatherapy i linija s procijanidima, pružaju učinkovitu njegu dlake i kože pasa, ali se ipak razlikuju. Neka istraživanja tvrde da su pare eteričnih ulja toksične za pse i mačke, no u humanoj kliničkoj aromaterapiji, kaže Dario, brojne studije su pokazale izuzetno djelovanje eteričnih ulja na zdravlje životinja.

Pet Secret
Pet Secret proizvodi sadrže samo najbolje sastojke za dlaku i kožu pasa poput hladno tiještenih i eteričnih ulja.

"U Pet Secretu eterična ulja smo pomno promatrali i posebnu pozornost pridodali toksikološkim profilima određenih eteričnih ulja s obzirom na to da je farmakokinetika eteričnih ulja kod životinja drugačija nego kod ljudi. Uvijek se uz aromaterapiju usko veže i grana oleoterapije, koja zastupa korištenje biljnih ulja u svrhu dermalne primjene, pa čak i oralne. Svakako i tu smo brinuli o korištenju samo hladno tiještenih biljnih ulja, budući da znamo kako naši ljubimci ližu svoju kožu i dlaku", objasnio je Dario. Što se tiče linije s procijanidima, ona sadrži proizvode sa snažnim antioksidansima i neutralizatorima slobodnih radikala koji ne utječu samo na nas, nego i na naše ljubimce.

Planovi za dalje?

Iako se Pet Secret koncentrirao na kozmetiku za pse, Dario ističe kako se njihovi proizvodi mogu koristiti i za njegu dlake mačaka zbog svojeg sastava koji su na prirodnoj bazi te su dovoljno blagi i djelotvorni. Brend trenutno radi na novim recepturama, a do kraja godine, poručuje Dario, uz postojećih 14 proizvoda tržištu će ponuditi još jedan koji će biti jedinstven. Detalje je ipak ostavio za kasnije!

I za kraj, upitali smo Daria da nam preporuči nekoliko osnovnih proizvoda za njegu naših četveronožnih dlakavaca:

"Aromatherapy premium šampon, Premium šampon i White Pearl šampon za bijelu dlaku, zatim regeneratori i maske u svakoj liniji te sprej za njegu dlake i lakše raščešljavanje. Svakodnevno bi trebalo koristiti i Aromatherapy sapun za pranje i njegu šapica, kao i Aromatherapy balzam za njegu i zaštitu šapica. Ne kažu uzalud da je higijena pola zdravlja!".

Pet Secret Aromatherapy Premium šampon.

Pet Secret Aromatherapy Premium maska.

Osim na webu i u trgovini u Zagrebu, Pet Secret proizvode možete pronaći i na preko 200 lokacija u Hrvatskoj, a prisutni su i u Srbiji, Sloveniji,Bugarskoj, Crnoj Gori, a uskoro i u Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj.

Čitajte i:

Multifunkcionalni su, a koriste i ljudima! Namještaj za kućne ljubimce - i to s domaćim potpisom

Misli li itko na njih? I u doba koronavirusa moguće je udomiti psa ili mačku

Udomljavanje je 'in': Tko je od poznatih spasio psa i ne sluteći što će mu to donijeti

Linker
25. travanj 2024 16:51